Chystá sa pokračovanie Pana Taua

Chystá sa pokračovanie Pana Taua Foto: ČT

V rokoch 1970 až 1978 vzniklo v československo-západonemeckej koprodukcii spolu 33 dielov legendárneho televízneho seriálu Pan Tau.

Hlavná postava Pan Tau sa dokázal vďaka svojmu klobúku zmenšiť, v prvých dieloch vôbec nerozprával. Komunikoval cez pantomímu a tanec.

Nemecká produkčná spoločnosť Caligari Film sa chystá natočiť pokračovanie kultového seriálu, ktorý sa vysielal nielen v niekdajšom Československu ale aj Nemecku.

Spoločnosť získala práva k natočeniu ďalších dielov seriálu a dnes oficiálne oznámila, že začína s prípravami. Od budúceho mesiaca bude v kastingu vyberať hlavného predstaviteľa. Pôvodní tvorcovia, režisér Jindřich Polák, scenárista Ota Hofman, ani predstaviteľ hlavnej úlohy Otto Šimánek už nežijú.

Dnešnému oznámeniu predchádzal štvorročný maratón rokovaní o právach s dedičmi Henricha Poliaka a Ota Hofmana.

Denník Blesk a server Aktuálně.cz už v máji informovali, že aj tentoraz budú Nemci spolupracovať s Českou televíziou a že chcú natočiť ďalších 52 polhodinových dielov a dva celovečerné filmy.

Spoločnosť Caligari Film chce nový seriál uviesť v televízii k 50. výročiu televíznej premiéry Pana Tau, teda v roku 2020. Zatiaľ podľa DPA nie je jasné, na ktoré televíznej stanici to bude.