Print this page

Danko sa posťažoval, že má nižší plat ako šéf spravodajstva Ilustr.foto: FB A. Danko

Predseda parlamentu Andrej Danko dnes odovzdal menovací dekrét budúcemu generálnemu riaditeľovi RTVS Jaroslavovi Rezníkovi. Pri tej príležitosti žiadal Rezníka, aby hľadal rezervy.

 


Danko Rezníkovi poprial „naozaj šťastnú ruku na svojich kolegov", a "aby zachoval verejnoprávny charakter a rozvinul ho v tých rozmeroch, v ktorých televízia rozvíjať tento charakter potrebuje."

 

Predseda SNS nezabudol pripomenúť, že on a jeho strana je proti zvýšeniu koncesionárskych poplatkov. „Myslím si, že je nešťastím posledného obdobia fungovania štátu, že keď niečo nefunguje, že sa vždy zaťažuje človek. Kým som v politike, budem robiť všetko preto, aby riešenia zdvihnutia, zaťaženia peňaženiek, a to sa týka i poplatkov za užívanie diaľnic a každých vecí, aby sme nezaťažovali viac ľudí," povedal Danko.

Apeluje na Rezníka, aby našiel v RTVS rezervy. „Ako politik hovorím, že nikto z mojej politickej strany nikdy nezdvihne za zdvihnutie koncesionárskych poplatkov ruku, kým budem vidieť, že manažment, šéfovia spravodajstiev majú platy väčšie ako ústavní činitelia tohto štátu. Veľmi ťažko sa mi pozeralo na tie čísla, ktoré som tam videl," povedal.

Rezník sľúbil, že funkciu bude vykonávať čestne a v prospech všetkých občanov SR. Pred RTVS stojí podľa neho množstvo úloh – napríklad vybudovanie tretieho televízneho programu, ktorý chce spustiť najneskôr pred olympiádou v roku 2020. "Keď budú okolnosti priaznivé tak skôr - počas MS v hokeji v roku 2019," povedal. Kto bude členom manažmentu zatiaľ neprezradil, diplomaticky sa vyhol odpovedi, či bude zvyšovať koncesionárske poplatky.

Rezník má podľa zákona nastúpiť do funkcie 2. augusta. Danko hovoril tak, akokeby nastupoval už dnes.

Záznam TA3: