Rezník sa vzdal funkcie riaditeľa, TASR vypísala konkurz

Rezník sa vzdal funkcie riaditeľa, TASR vypísala konkurz Reprofoto tablet.tv

Správna rada TASR včera vyhlásila konkurz na nového riaditeľa TASR. V denníku Pravda aj na webe TASR zverejnila Výzvu na predkladanie prihlášok kandidátov na generálneho riaditeľa TASR.

 

Jaroslav Rezník včera prebral menovací dekrét z rúk predsedu parlamentu Andreja Danka na post generálneho riaditeľa RTVS a zároveň sa vzdal funkcie generálneho riaditeľa TASR.

 

Kandidáti môžu svoje prihlášky aj s Projektom riadenia a rozvoja TASR posielať do 18. augusta. Nového šéfa TASR bude vyberať Správna rada v zložení Vladimír Masár, Boris Chovanec, Peter Alakša, Richard Kvasňovský a Ján Sand na základe verejného vypočutia prihlásených kandidátov.

Kandidát musí byť štátnym občanom SR, musí mať dosiahnuté vzdelanie druhého stupňa, päťročnú odbornú prax v oblasti riadenia a nesmie byť v konflikte záujmov.

Odporúčame aj: Ako sa zmení plat Rezníka prechodom z TASR do RTVS?

Generálny riaditeľ nesmie vykonávať funkciu v politickej strane alebo politickom hnutí, vystupovať v ich mene alebo pôsobiť v ich prospech.
Nesmie byť vydavateľom periodickej tlače, vysielateľom programovej služby alebo prevádzkovateľom retransmisie, ani pôsobiť v riadiacich či vlastníckych štruktúrach takýchto firiem, alebo firiem, ktoré poskytujú služby súvisiace s reklamou a propagáciou alebo marketingovou komunikáciou.

Odporúčame aj: Danko sa posťažoval, že má nižší plat ako šéf spravodajstva

Podľa zákona o TASR šéfovi TASR patrí "mesačná mzda rovnajúca sa dvojnásobku platu poslanca Národnej rady", čiže 3922 eur za mesiac. Zároveň má nárok na odmenu.
Plat generálneho riaditeľa RTVS je podľa zákona vo výške „štvornásobku zverejnenej Štatistickým úradom Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok," čiže 3648 za mesiac plus odmeny.

Dočasným šéfom agentúry bude Vladimír Puchala.

Rezník nahradí Václava Miku v RTVS 2. augusta.