Spor medzi UPC a ANTIKom pokračuje

Spor medzi UPC a ANTIKom pokračuje

Za UPC sa postavila vyhláseniím asociácia káblových operátorov. ANTIK pripravuje v spore s UPC právne kroky.

 

 

Minulý týždeň Asociácia prevádzkovateľov káblovej televízie (APKT) vyhlásila, že je znepokojená arogantným a neférovým konaním operátora ANTIK Telecom z východného Slovenska. Podľa asociácie ANTIK poskytuje služby televíznej retransmisie po sieťach subjektov s rovnakým predmetom podnikania pre ich zákazníkov. Robí to vraj bez dohody s prevádzkovateľom sietí. „Ak zo strany ANTIKu nepríde k zjednaniu nápravy, členovia APKT sú pripravení využiť nielen právne, ale aj technické možnosti s cieľom ochrany svojej infraštruktúry pred ďalším zneužívaním," vyhlásil prezident asociácie Robert Ťavoda.

Ťavoda ďalej dodal, že prevádzkovatelia retransmisie nebudú ďalej tolerovať takéto nekorektné správanie a sú pripravení ochrániť svoj majetok a služby, ktoré poskytujú svojim zákazníkom.

„Pán Ťavoda, ktorý je prezidentom APKT je zároveň (prevádzkovým) riaditeľom spoločnosti UPC BROADBAND Slovakia, ktorá blokuje naše služby. Spoločnosť UPC tvorí výrazne dominantné postavenie v Asociácii prevádzkovateľov káblových televízií, a teda aj toto vyjadrenie je silne ovplyvnené týmto postavením," povedal Vlastimil Lakatoš, manažér IPTV spoločnosti ANTIK Telecom.

Postup spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA, ktorým došlo v ich sieti k zablokovaniu prístupu k službám spoločnosti ANTIK považuje za neprípustné a protizákonné porušovanie práv spoločnosti ANTIK Telecom, ako aj zaručených práv a slobôd jej zákazníkov. Spoločnosť ANTIK je presvedčená, že poskytuje služby v súlade so zákonom. „Druhou stránkou problému je, že spoločnosť UPC Broadband Slovakia zablokovaním serverov spoločnosti ANTIK Telecom zablokovala svojim zákazníkom nielen televízne vysielanie, ale aj ďalšie služby našej spoločnosti a tretích strán v SmartTVBoxe ako je mediaplayer, videoslužbu TV SME, samotný prístup k internetu cez internetový prehliadač a ďalšie," dodal Lakatoš.

„Doteraz sme nemali potvrdené žiadne iné príklady úmyselného blokovania používania nášho produktu telekomunikačnými operátormi, UPC je jediný," povedal Lakatoš. Antik pripravuje právne kroky, ktoré pomôžu klientom s internetom od UPC domôcť sa využívania služby v rozsahu ich platnej zmluvy a všeobecných podmienok tejto spoločnosti.


Celé vyhlásenie ANTIK Telecom a vyhlásenie APKT.