Rezníkovi sa nepozdávajú hostia vo Večeri s Havranom

Rezníkovi sa nepozdávajú hostia vo Večeri s Havranom Reprofoto RTVS

Jaroslav Rezník oficiálne nastupuje do vedenia RTVS až o pár dní, no neoficiálne si už predvoláva ľudí.

Relácia Večera s Havranom má neistý osud. Budúci šéf RTVS dal vedieť, že sa mu niektoré diely tejto diskusnej relácie nepozdávajú a že plánuje s Michalom Havranom hodiť ešte reč. V rozhovore pre Plus 7 dní povedal, že sa rozprával s moderátorom a tvorcom relácie. „K nemu je veľa výhrad, treba si však v prvom rade uvedomiť, že toto nie je typ programu, ktorý má uspokojiť všetkých. Rozumiem aj tomu, aký je to fyzický a intelektuálny výkon," povedal Rezník v rozhovore pre týždenník.

„V poslednom čase mám pocit, akoby nastala akási prirodzená únava materiálu. V prvých reláciách si volával hostí s rôznym svetonázorom a noblesne to koučoval. V poslednom čase mám pocit, že si zavolá pár kamarátov, ktorí majú na vec rovnaký názor. Ale zase to nie je stále. Preto sa s ním chcem rozprávať a pýtať sa, čo s tým môžeme urobiť, aby to znovu bolo také ako na začiatku. Jedna téma, viac názorov, aby si divák urobil vlastný názor bez pocitu, že mu ho niekto vnucuje," povedal Rezník.

Zároveň naznačil, že chce mať aj iné diskusné relácie aj iných hostí.

„To by mala byť práca ľudí v programovom manažmente - nájsť aj iných reprezentantov iných demokratických hodnôt, aby dostali priestor v rovnako zaujímavom formáte. Čiže zaoberáme sa aj tým, aké iné typy diskusných relácií chceme mať. Mohla by to byť relácia o zahraničnej politike, vôbec nemáme ekonomickú publicistiku. Bude treba nájsť vyváženú a súčasne atraktívnu formu," povedal Rezník.

Havran vyjadrenia Rezníka nekomentoval.

Relácia Večera s Havranom sa na obrazovku RTVS dostala prvýkrát v roku 2014 za Václava Miku. Výhrady k nej mala v minulosti napríklad Matica slovenská či kotlebovci.

Rezník bol za nového riaditeľa zvolený parlamentom v júni. Funkčné obdobie Václavovi Mikovi končí 1. augusta a Rezníkovi začína 2. augusta.