Rezník si vybral novú hovorkyňu

Rezník si vybral novú hovorkyňu Foto: Twitter E.R.

Jaroslav Rezník dnes prišiel do RTVS ako nový riaditeľ. V RTVS ho čakal doterajší riaditeľ RTVS Václav Mika.

 

 

Nový riaditeľ si do RTVS nepriviedol žiadneho nového člena manažmentu ani nepovedal žiadne meno ľudí, ktorých si do vedenia privedie. Oznámil len meno novej hovorkyne bude Erika Rusnáková. Rusnáková pre Pravdu povedala, že ponuku dostala. "Zatiaľ o nej uvažujem," dodala.

Erika Rusnáková bola v minulosti redaktorkou TASR a neskôr pracovala na odbore komunikácie ministerstva životného prostredia. V súčasnosti pracuje na ministerstve zahraničných vecí.


Rezník sa dnes stretol s členmi manažmentu. Tvrdí, že neplánuje revolučné zmeny. "August a začiatok septembra si nechám na to, aby som sa dôkladne oboznámil, ako je to tu nastavené a v akom stave je RTVS. A potom budem hovoriť s manažérmi, odborármi aj zamestnancami o tom, čo RTVS čaká v najbližších rokoch," povedal pre RTVS.

Odporúčame aj: Z RTVS s Mikom odchádza aj Dominika Šulková

Jedným z najbližších ľudí Rezníka v Slovenskom rozhlase bol Vladimír Puchala, ktorý s ním prešiel aj do TASR, kde bol jeho štatutárom a do zvolenia nového riaditeľa TASR dočasne riadi TASR. Nie je vylúčené, že práve on bude doprevádzať Rezníka aj na jeho novom pôsobisku.

Zatiaľ sa pustil do kritizovania spravodajstva a krokov Václava Miku. Dnes zverejnil Puchala na facebooku nasledujúci status. Pripomíname, že TASR nemala problém poddpísať zmluvu s proputinovskou agentúrou Sputnik, od ktorej TASR už dlhodobo preberá informácie.

Technický riaditeľ RTVS Andrej Doležal a bývalá manažérka pre marketing a komunikáciu Dominika Šulková reagujú: