Angelina Jolie poprela obvinenia z využívania kambodžských detí pre jej film

Angelina Jolie poprela obvinenia z využívania kambodžských detí pre jej film Reprofoto BBC

Herečkin film sa natáča podľa knihy, ktorá prichádza na pulty kníhkupectiev.

 

 

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie rázne odmieta obvinenia, že oklamala kambodžské deti počas obsadzovania rolí vo svojom filme o krvavom režim Červených Kmérov zo 70. rokov v Kambodži. Jolie už skôr v rozhovore povedala, že počas procesu obsadzovania rolí používala hru, pri ktorej deťom dávala peniaze a následne im ich brala späť, píše BBC.

Snímka First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (Najskôr zabili môjho otca: Dcéra Kambodže spomína), sa natáčal podľa knihy, ktorú napísala kambodžská spisovateľka Loung Ung First They Killed My Father: Film tie-in a onedlho sa dostane na pulty kníhkupectiev. Kniha opisuje jej krutú skúsenosť s režimom Červených Khmerov, ktorý zažila ako dieťa.

Angelina Jolie vo svojom rozhovore hovorila o tom, ako hľadala obsadenie do svojho filmu v kambodžských slumoch a sirotincoch. Hľadala deti, ktoré majú skúsenosť s utrpením. Počas castingu boli deti vyzvané, aby ukradli nejaké peniaze. Keď ich pritom chytili, museli vysvetliť, prečo kradli.

Kontroverzný casting vyvolal vlnu kritiky a mnohé kroky Angeliny Jolie boli opísané ako "zneužívanie". Ona to popiera. Casting bol podľa nej improvizáciou založenou na scéne zo scenára.

"Cieľom tohto filmu je upozorniť na hrôzy, ktorým deti počas vojny čelia, a bojovať za ich ochranu. Obvinenia, že boli počas výberu deťom zbierané naozajstné peniaze, sú nepravdivé a znepokojujúce. Samotnú by ma to pobúrilo, keby sa to naozaj stalo," povedala herečka.