V špeciálnom O 5 minút 12 bude Fico a Danko

V špeciálnom O 5 minút 12 bude Fico a Danko Ilustr. foto: RTVS

RTVS pripravila špeciálne vydanie nedeľnej diskusnej relácie.

 

 

 

Prvá septembrová diskusná relácia O 5 minút 12 po letnej pauze bude v nedeľu 3. septembra.

Témami bude: 25. výročie prijatia Ústavy SR – význam v kontexte budovania modernej slovenskej štátnosti a aplikačná prax, podnety a novelizácie ústavy v novodobej histórii.
Hosťami relácie sú: predseda parlamentu Andrej Danko (SNS), premiér Robert Fico (Smer-SD), Eduard Bárány, vedúci Oddelenia verejného práva, Ústav štátu a práva SAV a Marián Giba, vedúci Katedry ústavného práva, UK v Bratislave.
Kto čaká duel dvoch najvyšších ústavných kandidátov, ostane sklamaný.

RTVS reláciu prednahrávala. Rozhovor s Dankom bol prednahratý v parlamente a rozhovor s Ficom na Úrade vlády SR.

S politikmi sa rozprával Martin Strižinec.

Pokúšame sa získať vysvetlenie RTVS, prečo sa politici v štúdiu nestretnú a prečo RTVS neprednahávala reláciu s nimi spoločne.

Aktualizácia o vyjadrenie hovorkyne RTVS Eriky Rusnákovej (3. 9. 2017): Rozhovory s predsedom NR SR a premiérom sa prednahrávali pre ich pracovnú zaneprázdnenosť a termín sa zladil podľa ich pracovného programu. Rovnaký formát v podobe prednahratých rozhovorov sme odvysielali aj pri príležitosti začiatku predsedníctva SR v Rade EÚ 3. júla 2016, povedala pre Omédiách.com Runáková.
Zároveň dodala, že sekcia spravodajstva, športu a publicistiky RTVS oslovila do špeciálnej relácie troch najvyšších ústavných činiteľov a predsedníčku Ústavného súdu SR Ivettu Macejkovú. Pán prezident sa rozhodol ponuku nevyužiť a pani predsedníčka sa ospravedlnila pre zdravotné problémy.