Poznáme nových šéfov spravodajstva RTVS, aj zo smeráckeho ministerstva

Poznáme nových šéfov spravodajstva RTVS, aj zo smeráckeho ministerstva Foto: Omédiách.com

Spravodajstvo a publicistiku RTVS budú riadiť noví ľudia. Prostredie RTVS dôkladne poznajú. 

 

 

Členom vedenia zodpovedným za spravodajstvo a publicistiku bude Juraj Rybanský, niekdajší šéf spravodajstva Slovenského rozhlasu, ktorý v súčasnosti pracuje na tlačovom oddelení ministerstva hospodárstva, na rezorte, ktorý riadi minister zo Smeru. Predtým pracoval na tlačovom oddelení ministerstva životného prostredia.

Rybanský bude Riaditeľom sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS, nastúpi na pozíciu, ktorú doposiaľ zastával Lukáš Diko, ktorý z RTVS odchádza. Chmel bude Vedúcim odboru televízneho spravodajstva a publicistiky. Zmluvu s generálnym riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom podpísali dnes, ako prvý o tom informuje web Omédiách.com.

Šéfom televíznej časti spravodajstva bude Boris Chmel (v štruktúre bude podriadeným Rybanského), ktorý bol v minulosti redaktorom Slovenského rozhlasu ale aj moderátorom diskusných relácií v STV. Posledné roky je hovorcom záchranárov.

Hovorkyňa RTVS informáciu Omédiách.com potvrdila.

Odporúčame aj: Z RTVS odchádza Lukáš Diko

Obaja do novej práce nastúpia v blízkom čase.

Odporúčame aj: Rezník dnes predstavil nových ľudí vo vedení RTVS

Juraj Rybanský bol v rokoch 1998 – 2006 redaktorom s neskôr šéfom spravodajstva Slovenského rozhlasu, v období keď rozhlasu šéfoval súčasný šéf RTVS Jaroslav Rezník. V rokoch 2007-12 bol editorom RTVS. Za predchádzajúcej Ficovej vlády pôsobil na tlačovom oddelení ministerstva životného prostredia, ktoré riadil nominant Smeru Peter Žiga. Po voľbách prešiel so Žigom na ministerstvo hospodárstva, kde doposiaľ pôsobil na tlačovom oddelení.

Borich Chmel bol redaktorom redaktorom Slovenského rozhlasu aj moderátorom diskusných relácií v Slovenskej televízií. Pôsobil v minulosti aj v TA3, SME, denníku Pravda. Posledných päť rokov je hovorcom Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Je synom Rudolfa Chmela, bývalého ministra kultúry a podpredsedu vlády pre ľudské práva, ktorý je dnes radovým členom Most-Híd, a cez sestru je v nepriamom príbuzenskom vzťahu s prezidentom Andrejom Kiskom.

Prinesieme ďalšie podrobnosti.