Podľa neobvyklého článku sa vraj predáva Markíza a Nova

Podľa neobvyklého článku sa vraj predáva Markíza a Nova Foto: Markíza

Český web Echo24.cz dnes zverejnil informáciu, že americká mediálna spoločnosť CME predáva TV Markíza a Nova v balíku s ďalšími televíziami.

 

 

„TV Nova sa bude predávať v balíku so slovenskou TV Markíza a stanicami v Rumunsku a Bulharsku. Cena za všetky televízie bude vysoko prekračovať čiastku 1 miliardy dolárov. Tento mimoriadny obchod, ktorý môže mať aj zásadný spoločenský dopad, je v hľadáčiku niekoľkých veľkých finančných skupín pôsobiacich na českom trhu," píše Echo24.cz.

Článok pôsobí nedôveryhodne. Vyšiel s červeným nápisom Prask!, nie je podpísaný žiadnym autorom redakcie ani bežnou redakčnou skratkou ale ako „GhostBuster" čiže Krotiteľ duchov. Namiesto fotky autora je k článku pripojená animovaná postavička aká bola v známej americkej komédii. "Tieto informácie se Ghostbusterovi podarilo potvrdiť od niekoľkých zainteresovaných zdrojov," píše Echo24.cz.

Pokúšali sme sa získať vysvetlenie redakcie Echo24.cz, prečo zvolilo tento nedôveryhodný spôsob informovania a či nejde o vymyslenú správu. „Je to úplne seriózny článok, len autor sa rozhodol to takto podpísať, aby to vyzeralo zaujímavejšie," povedali nám v redakcii Echo24.cz. Kto je autorom redakcia odmietla povedať.

Fámy nekomentujeme, reagoval na článok českého webu pre Omédiách.com Mark Kobal zo spoločnosti CME.

Špekulácie o predaji Markízy a Nova sa objavujú už viac ako rok, oficiálne ich nikto nepotvrdil. Záujem v minulosti potvrdila finančná skupina Penta.

Aktualizácia 21.9.: "Text fakticky úplne sedí, nejde o žiadnou kačicu, v niektorých prípadoch - už od založenia Echa - Ghostbuster používame, aby nebol identifikovaný autor, za ktorého ako vydavateľ beriem plnú zodpovednosť," reagoval Dalibor Balšínek, šéfredaktor Echo24.cz.