Za rozsiahlym výpadkom vysielania je Towercom

Za rozsiahlym výpadkom vysielania je Towercom

Väčšina slovenských operátorov mala v nedeľu večer výpadok. Slovenské programy nevysielal Skylink, Magio SAT, UPC, Digi TV, Satro a ďalší.

 

 

Za rozsiahlym výpadkom televízneho signálu v nedeľu večer bola porucha vo firme Towercom, pre Omédiách.com to potvrdili niektorí vysielatelia, aj niektorí operátori. Výpadok sa dotkol podľa informácií od divákov Skylinku, Magio SAT, UPC, DigiTV, Satro. Výpadok sa týka slovenských staníc, niekde aj českých, problémy sa objavili od 20:30. Viacerí diváci ohlásili, že problémy mali aj počas dňa. Problémy boli aj s rozhlasovým signálom.

Televízia JOJ práve v nedeľu, v čase výpadku, nasadila televíznu premiéru kinohitu Avatar, Markíza SuperStar. Generálny riaditeľ JOJ František Borovský je z výpadku sklamaný, divákom sa ospravedlnil na sociálnej sieti. "Ospravedlňujeme sa divákom, ktorí kvôli problému na strane Towercomu (šírenie nášho signálu smerom na satelit) nemôžu sledovať náš program. Žial môžeme maximálne urgovať rýchle odstránenie tohto problému. Momentálne sa prostredníctvom satelitu nedá sledovať žiadna slovenská stanica," napísal Borovský. Avatar pôjde v repríze o 16:00 v pondelok na Pluske. (Televízia v pondelok plány zmenila. Avatar presunula na 22:00 hodinu na Plus)

Spoločnosť Towercom zabezpečuje pokrytie Slovenskej republiky digitálnym televíznym a analógovým televíznym a rozhlasovým signálom.

AKTUALIZÁCIA (22:05): Diváci Skylinku a UPC už hlásia obnovenie vysielania. Postupne sa obnovuje vysielanie aj u ďalších operátorov.

Za výpadok sa dodatočne ospravedlnili na sociálnych sieťach JOJ a Markíza. "Milí diváci, veľmi nás mrzí, že ste kvôli výpadku signálu nemali možnosť sledovať vysielanie TV Markíza, Doma, FOOOR ani DAJTO. Výpadok sa týkal väčšiny slovenských staníc a neudial sa vinou televízií," napísala Markíza.

Towercom sa zatiaľ k poruche nevyjadril. "Výpadok už Towercom odstránil, stanice sú funkčné," napísal UPC na sociálnej sieti v diskusii pod sťažnosťou diváka.

AKTUALIZÁCIA (1. apríla 13:55): Towercom k výpadku: Príčinou bolo omrznutie mechaniky