Print this page

Podrobnosti o novej televíznej platforme Plustelka

 

Prvého mája štartuje na Slovensku nová televízna Platforma Plustelka, dostupná bude cez anténu. Rozšírený balíček TV staníc bude za 5,99 Eur.

 


Nová televízna platforma bude dostupná pre takmer 80% slovenských domácnosti prostredníctvom štvrtého celoplošného digitálneho multiplexu.

Plustelka bude mať v ponuke automaticky neplatené TV stanice dostupné cez anténu – Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Markíza, Joj, Plus, Doma, Wau. A k ním pribudnú tri televézne stanice bez mesačných poplatkov - ČT1, ČT2, TV Lux. „Navyše sa diváci môžu kedykoľvek rozhodnúť pre – Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, MusicBox a Spice – programový balíček s mesačným poplatkom 5,99 Eur s DPH," uviedla dnes v tlačovej správe spoločnosť Towercom.

Odporúčam aj: Skúšobné vysielanie a sieť predajcov zariadení

Spoločnosť sľubuje „absolútnu voľnosť" a aj to, že Plustelka nepozná žiadnu viazanosť.
„Plustelka ponúka jednoduché a rýchle riešenie ako prijímať kvalitné TV stanice (v blízkosti vysielača postačí aj izbová anténa), ponúka portabilitu – možnosť zobrať si svoju Plustelku na chatu, chalupu, ponúka plne lokalizované TV stanice v slovenskom alebo českom jazyku, pri platených TV staniciach je možné zvoliť aj maďarskú jazykovú stopu."
Súčasťou Plustelky bude programový sprievodca EPG a diváci žijúci v blízkosti hraníc si môžu Plustelku rozšíriť aj o príjem ďalších zahraničných TV staníc zadarmo.

Plustelka - ponuka

Pre príjem platformy Plustelka nebudú potrebné samostatné dekódovacie karty, aj keď signál bude kódovaný systémom Irdeto. K sledovaniu Plustelky bude potrebné prístupové zariadenie, či už externý terestriálny prijímač Zircon T-3000HD (cena sa odhaduje na 60 eur) alebo CAM modul SMIT pre použitie priamo v televízoroch so zabudovaným DVB-T MPEG4 prijímačom (cena sa oddhaduje na 35 eur). Uvedené prístupové zariadenia budú od mája k dispozícii v e-shope na www.plustelka.sk alebo u predajcov anténovej techniky, ktorí odborne poradia a prípadne aj zabezpečia montáž prijímacej antény.
Novinku na televízny trh prináša spoločnosť Towerhome, ktorá je dcérskou spoločnosťou Towercomu, ktorá službu technologicky zabezpečuje.