Za RTVS sa vyjadrujú bývalý hovorca ministerstva a hovorkyňa záchranárov

Za RTVS sa vyjadrujú bývalý hovorca ministerstva a hovorkyňa záchranárov Foto: RTVS

Doterajší hovorca Richard Šümeghy z RTVS odchádza. Václav Mika po roku vo funkcii mení komunikačnú stratégiu.

 

 

Súčasťou novej komunikačnej štruktúry sú zmeny v personálnom obsadení Sekcie marketingu a komunikácie. Pozícia hovorcu od 1. júna zanikne. Externá komunikácia RTVS sa rozdelí na imidžové a produktové PR. Imidžové PR, korporátnu komunikáciu s verejnosťou a komunikačnú agendu generálneho riaditeľa bude podľa novej štruktúry viesť Dominika Šulková. PR strategických programových značiek a online komunikáciu na sociálnych sieťach bude mať na starosti Juraj Kadáš.

„Koncepčné nastavenie PR a marketingu považujem za jednu z kľúčových úloh nového manažmentu RTVS. Otvorená a transparentná komunikácia smerom k verejnosti je z môjho pohľadu cestou, ako sa opäť priblížiť našim divákom a poslucháčom a RTVS sa musí stať viditeľnejšou povedal v tlačovej správe generálny riaditeľ Václav Mika.

RTVS plánuje radikálnu zmenu komunikácie aj vnímania značky.

Dominika Šulková prišla do RTVS pred desiatimi mesiacmi. V minulosti bola manažérka komunikácie s verejnosťou Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, za túto pozíciu získala ocenenie Art of Medicine Awards. Krátke obdobie pôsobila v poisťovni Dôvera.

Juraj Kadáš bol v minulosti tajomníkom Odboru komunikácie s médiami a hovorca na ministerstve pôdohospodárstva. Naposledy pracoval v Dynamic relations.

„Touto cestou by som rád poďakoval doterajšiemu hovorcovi Richardovi Šümeghymu za odvedenú prácu, poprial mu do budúcnosti všetko dobré a zároveň si viem predstaviť jeho pôsobenie v RTVS niekedy v budúcnosti," povedal Václav Mika.

"Svoje pôsobenie v RTVS vnímam ako cennú skúsenosť v oblasti komunikácie a PR a teším sa na nové výzvy v tejto sfére, ktorá sa neustále dynamicky vyvíja. Spoluprácu s verejnoprávnym médiom samozrejme nevylučujem. RTVS a generálnemu riaditeľovi Václavovi Mikovi želám veľa úspechov pri napĺňaní náročnej misie, ktorá verejnoprávny rozhlas a televíziu v najbližšom období čaká," povedal Šümeghy, ktorý v minulosti bol hovorcom ministerstva obrany. Predtým bol redaktorom a moderátorom Slovenského rozhlasu, Rock FM Rádia a Slovenskej televízie.

Nové kontakty na Sekciu marketingu a komunikácie:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Dominika Šulková Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. +421 919 24 5583
Juraj Kadáš Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. +421 905 728 310