Markíza reaguje: Rozboril na kritizovanom nakrúcaní Modrého z neba nebol

Markíza reaguje: Rozboril na kritizovanom nakrúcaní Modrého z neba nebol

Krátko po tom, ako nahnevaný pozorovateľ Martin Kavečanky napísal blog o tom, čo zažil cez víkend na nakrúcaní Modrého z neba, televízia Markíza poskytla stanovisko.

 


"Nemal som úplne najlepšiu mienku o tejto relácii, no v ten deň som stratil aj tú poslednú svetlú ilúziu," píše na novom blogu Martin Kavečanky o svojom zážitku z natáčania relácie, kde mal pomáhal plniť sen ťažko skúšanému chlapcovi na rybačke. Na blogu podrobne popisuje, ako štáb meškal na natáčanie, ako z plnenia sna chlapcovi – chytanie jesetera - sa stalo stresové natáčanie so snahou o manipuáciou. Jeho nový blog končí neuveriteľným príbehom o neetickom prístupe k rodine v reštaurácii.
"Možno oni to berú za splnený sen, no my rozhodne nie a tak sme spolu so správcom a personálom celého areálu pripravení tomuto človeku, ktorý si zaslúži obdiv a uznanie, splniť aspoň jeden malý sen o rybačke na jesetery. Tentokrát však bez neustálej manipulácie, stresu a ponižovania!" píše bloger.

„Mrzí nás, že pán Kavečanky nekontaktoval nikoho z televízie hneď, keď sa stalo to, čo popisuje vo svojom blogu. Rozhodne to však preveríme," píše v svojom stanovisku pre Omédiách.com televízia Markíza. „Zároveň by sme však ocenili, ak by sa s týmto prípadom nijako nespájalo meno pána Rozborila, ktorý na tomto nakrúcaní vôbec nebol. Každý, kto sa s ním kedy stretol, vie, že mu záleží na každom jednom z ľudí, ktorým relácia plní sen. A že jeho záujem o týchto ľudí nekončí odvysielaním relácie," dodáva televízia.

Odporúčam aj: Modré z neba prerastá Markíze cez hlavu

"Áno, už som si blog prečítal. Som na nakrúcaní, hneď som dal veci preveriť. V čase rybačky som bol u chlapca na dome, lebo sa mu pripravoval hlavný, oveľa významnejší dar. V okamihu, keď sa vrátili, prvá otázka odo mňa bola, či bol spokojný s programom a so všetkým, čo zažili. Bol nadšený. Doslova nadšený. Takže písanému skôr neverím. Ale dal som zistiť. V prípade, že by sa preukázalo niečo, čo by nasvedčovalo nejakému nátlaku či cynickým hodnoteniam zážitku, predmetný človek bude zo štábu okamžite vyhodený. Dám vedieť," reagoval moderátor Rozboril na Facebooku.