Martin Jakubec ide do boja s JOJ o názov Senzi TV

Foto: Maja Production Foto: Maja Production

Hoci názov Senzi TV používa skupina JOJ od začiatku septembra pre svoju novú televíziu, za svoje vlastníctvo ju považuje Martin Jakubec. JOJ si názov bráni.

 

 

Maja Production, spoločnosť speváka Repete hitov Martina Jakubca, požiadala na Úrade priemyselného vlastníctva o registráciu ochrannej známky na názov Senzi TV.

Pod názvom Senzi TV však od 1. septembra vysiela nová hudobná televízia zo skupiny JOJ určená pre starších divákov. „Konali sme tak na ochranu našich investičných a programových zámeroch, ktoré pod týmto slovným označením už realizujeme ako aj v mutáciách od roku 2009, kedy sme pre regionálne televízne spoločnosti produkovali hudobno-zábavné formáty Senzi paráda a Senzi zábava ako aj Slovensko sa zabáva, Šláger paráda či hitparády Senzi TV paráda a Senzi TV zábava a Senzi show v "senzusáckom" štýle ľudovej zábavy," píše vo svojom stanovisku pre Omédiách.com Jakubec.

Aj keď tvrdí, že značku používa od roku 2009, o registráciu požiadal až v septembri po štarte novej televíznej stanice zo skupiny JOJ.

„Práve preto sme pristúpili k ochrane označenia podaním žiadostí v čase stupňujúcej sa konkurencii na mediálnom trhu, ktorá by mohla zamieňať toto označenie v obchodnom styku," dodáva.

Odporúčam aj: Všetko o novej Senzi TV

Jakubec v súčasnosti spieva v česko-slovenskej Šlágr TV, ktorá spustila vysielanie pred Senzi TV. V ponuke je u veľkej časti hlavných operátorov. Medzi oboma vysielateľmi - Senzi TV a Šlágr TV - je konkurenčné napätie.

Napriek snahe získať názov Senzi TV, Jakubec má stále v pláne spolupracovať s JOJ Group. „Prepojenie s televíziou Senzi je otázkou budúcnosti. Každý projekt má svoj vývoj a vyžaduje si čas a rokovania. Všetky možnosti sú otvorené," napísal Jakubec prostredníctvom svojej firmy.


Nie je to prvá známka, o ktorú sa Jakubec sporí s televíziou. V minulosti po registrácii získal známku Repete, ktorú používala Slovenská televízia.

Aktualizácia o stanovisko JOJ Group: "Naša programová služba má označenie SENZI, voči registrácii ochrannej známky "Senzi tv" sa ohradíme, pretože to považujeme za špekulatívne. Spoluprácu s pánom Jakubcom neplánujeme," povedala pre Omédiách.com Ivana Semjanová riaditeľka Úseku analýz, marketingu a PR.