Televízii zo skupiny Markíza hrozí zánik

Televízii zo skupiny Markíza hrozí zánik

V skupine Markíza sa upratuje. Jedna z nových televízií bude možno v blízkom čase obetovaná.

 

 

K televízii Markíza v posledných rokoch pribudlo hneď niekoľko nových televízií – najprv to bolo Doma, televízia pre ženy, potom Dajto, televízia skôr pre mužov a vo februári odštartovala ako posledná veselá televízia Fooor, pri ktorej sa v Markíze uvažovalo aj nad názvom Haluška. S odchodom Zuzany Ťapákovej sa situácia zmenila. 

Zdroj: PMT/TNS SKPo nástupe nového šéfa Matthiasa Setteleho sa hľadajú v Záhorskej Bystrici finančné rezervy. A uvažuje sa aj nad koncom TV Fooor. „V najbližšej dobe sa rozhodne o tom, či televízia skutočne zanikne, rokovania už prebiehajú," cituje dnes zdroj zo zákulisia Markízy Nový čas. Aj podľa informácií Omédiách.com sa zmeny v skupine okolo Markízy očakávajú.

Markíza oficiálne koniec Fooor alebo inej stanice neohlásila.  „Zvažujeme niekoľko alternatív, ale momentálne je pre nás prioritou posilnenie Doma a Dajto," povedala hovorkyňa Markízy Tatiana Tóthová.

Fooor začala vysielať vo februári, prináša reprízy známych zábavných relácií a sitkomov. Z piatich televízií skupiny má práve Fooor najslabšie čísla. Napríklad v pondelok mala podľa údajov PMT/TNS SK celodenný podiel v skupine 12+ len 1,3 percent. Podľa posledných programových plánov sa niektoré seriály už teraz presúvajú na ostatné televízie stanice Doma a Dajto. Napríklad Teória veľkého tresku sa presúva na Dajto, Priatelia a Frasier pôjdu na Doma.