RTVS chystá duely, príde aj Kotleba

RTVS chystá duely, príde aj Kotleba Foto: RTVS

Pred prvým kolom volieb do VÚC RTVS neprichystala žiadne špeciálne diskusné stoly pre kandidátov. Teraz budú, príde aj Marián Kotleba.

 

 

„RTVS pred druhým kolom volieb do VÚC pripravuje vysielanie duelov postupujúcich kandidátov," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS Juraj Kadáš. Duely bude moderovať nová akvizícia RTVS Martin Strižinec, vysielať sa budú naživo na Rádiu Slovensko v relácii Z prvej ruky. V televízii sa budú vysielať zo záznamu namiesto Správ a komentárov v príslušných dňoch.

Predbežné termíny duelov:

Utorok 12. novembra – Košický kraj
Streda 13. novembra – Nitriansky kraj
Štvrtok 14. novembra – Trnavský kraj
Pondelok 18. Novembra – Banskobystrický kraj
Utorok – 19. novembra – Bratislavský kraj

RTVS poskytne priestor aj aj Mariánovi Kotlebovi, ktorý postúpil do druhéhho kola v Banskobystrickom kraji. „Mariánovi Kotlebovi môže byť zo strany RTVS ponúknutý priestor, pretože postúpil do 2. kola volieb do VÚC. Keďže však zodpovedáme za obsah a dosah vysielania, našou povinnosťou je zabezpečiť, aby tento priestor využil tak, aby nedošlo k porušeniu nielen pravidiel samotného formátu diskusnej relácie, ale najmä zákonov Slovenskej republiky," povedal pre Omédiách.com riaditeľ RTVS Václav Mika.

„Tento špeciálny spravodajský formát venovaný 2. kolu volieb do VÚC je postavený na princípe, aby všetci kandidáti, ktorí do 2. kola na základe voličských preferencií postúpili, mali šancu prezentovať verejnosti svoj program," dodal Mika.

Aktualizácia 18. novembra: RTVS predvolebný duel Maňka - Kotleba zrušila