RTVS Jednotku HD nahradila Dvojkou HD

RTVS Jednotku HD nahradila Dvojkou HD

O zmene informoval Towercom. RTVS vysvetľuje, prečo Jednotka HD musí ustúpiť. Meniť HD programy sa chystá aj v budúcnosti.

 


Jednotka už nebude v HD kvalite, namiesto nej bude HD Dvojka, rozhodlo tak vedenie RTVS.

 „Na základe rozhodnutia verejnoprávneho vysielateľa RTVS bude do vysielania v 3. celoplošnom multiplexe dočasne zaradená Dvojka HD namiesto Jednotky HD," oznámil Towercom, spoločnosť, ktorá zabezpečuje pokrytie Slovenskej republiky analógovým a digitálnym televíznym a rozhlasovým signálom.

K zmene došlo 6. decembra od 19.00 hod. a platí až do odvolania.

Aktualizácia o vyjadrenie RTVS (9. decembra)
"Dôvodom zaradenia Dvojky do HD je séria Adventných koncertov, ktoré po prvýkrát prinášame v HD a so svojimi vlastnými technickými kapacitami.
Aj divákom, ktorí náš program sledujú prostredníctvom terestriálu, chceme priniesť kvalitný obsah v HD na Dvojke," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS Juraj Kadáš. Sekcia techniky sa v spolupráci so Sekciou programu rozhodla, že Dvojka v HD bude vo verejnoprávnom multiplexe do 20.12.
"Výnimkou bude zápas Ligy majstrov, kedy prepneme Jednotku naspäť. Podobne to plánujeme spraviť počas OH Soči 2014."

Dôvodom je aj to, že nie je možné umiestniť do multiplexu 2 SD kanály a 2 HD kanály bez toho, aby sa nezničila kvalita SD streamov, resp. menili technické parametre multiplexu, čo by malo za následok zníženie pokrytia.