Panelák bude iný. JOJ v ňom urobila viacero zmien

Panelák bude iný. JOJ v ňom urobila viacero zmien Foto: JOJ

Televízia JOJ v 13. sérii známeho seriálu Paneák prináša viacero noviniek - nových hercov, novú znelku, kvalitnejší obraz a zmenu žánru s príklonom k zábave.

 

 

"Seriál v novej sérii prináša žánrový posun. Diváci si stále žiadajú viac komiky a odľahčených liniek," povedal Andy Kraus, autor seriálu. „Dejové linky sú odľahčené od komplikovanejších vzťahov, rodiny sa oproti poslednej sérii viac usadia, čím vznikne väčší priestor pre zábavné situácie," povedal Michal Pilip, PR manažér TV JOJ.
V seriáli pribudnú noví obyvatelia a naplánovaný je návrat známych hercov ako Zdeny Studenkovej, Jozefa Vajdu, Petra Sklára.

Vďaka novej výrobnej technológii podobnej HD kvalite bude podľa JOJ seriál po vizuálnej stránke atraktívnejší. Zároveň sa tvorcovia rozhodli skrátiť dlhé rekapitulácie a dohrávky jednotlivých častí. Epizódy sa po novom začnú v daný deň ráno a večer skončia. "Tento nový prístup má zdynamizovať dej a zatraktívniť jeho obsah," dodal Michal Pilip.

Nová séria začína v pondelok 20. januára o 20:20 na JOJ a vysielať sa bude od pondelka do štvrtka.

Foto: JOJ

O čom bude prvý diel:

Do paneláku sa nasťahuje nová dvojica Yogi s Inči, aby mali od rodiny svätý pokoj, no už čoskoro si u nich podávajú kľučky Cinege aj vrchná sestra Ryšavá. Zoznámiť sa prídu aj Dušan a pani Janka, ktorá chcela privítať nových obyvateľov paneláka "šuteméňom", ale ten jej medzitým vyjedli Imre s Gejzom. Inči chýba rozruch, krik a hádky so sestrou, na ktorý si zvykla v dome u rodičov. Cinege chce zaťovi Yogimu pomôcť vŕtať diery do steny pre obrazy, ale nik netuší, v akej hĺbke je v múroch paneláka železobetón. Nataly oznámi Kristíne, že Marcel jej zveril celú firmu. Zároveň musí vyhodiť z bytu kamarátku z Talianska, lebo bude úradovať v byte a nepotrebuje žiadnych svedkov. Kristína poveruje Vila a Lukyho, aby oznámili Karolovi, že sa odteraz je on jediným konateľom Makana, keďže sa Marcel chce tejto firmy zbaviť. Karol sa nesmierne poteší, konečne sa nebude musieť s nikým deliť o zisk. Kristína žiada od Angie, aby dodržiavala splátkový kalendár, ktorý je jasne definovaný v zmluve. Angie je v šoku, jej ústna dohoda s Marcelom znela ináč. Na svojej súkromnej klinike sa doktor Bajza nudí. Hoffa mu oznamuje, že si praje, aby ju personál oslovoval pani primárka. Je na to oslovenie proste zvyknutá. Terezka nechápe, prečo ocko s mamičkou nespávajú v jednej posteli, keď bývajú v jednom byte. Rodičia sa vyhovárajú, Terezka in neverí. Ivana odmieta spávať s Jakubom len preto, že si to Terezka želá.

Rodinný seriál Panelák sa vysiela od roku 2008 a vystriedalo sa v ňom už takmer 800 hercov.

Hrajú: Diana Mórová, Vladimír Kobielsky, Mirka Partlová, Dada Duditšová, Štefan Skrúcaný, Roman Luknár, Eva Sakálová, Marián Miezga, Božidara Turzonovová, Juraj Slezáček, Zuzana Vačková, Zuzana Mauréry, Robo Jakab, Danica Jurčová, Michal Kubovčík, Zuzana Šebová, Petra Blesáková, Zuzana Fialová a ďalší.

Nová zvučka