Cibulková priniesla Dvojke rekordné čísla

Archív D.C. Archív D.C.

Finále Dominiky Cibulkovej pozeralo pol milióna ľudí.

 

 

Finále Australian Open 2014 s Dominikou Cibulkovou a Číňankou Na Li vysielala RTVS v sobotu dopoludnia naživo. RTVS získala práva krátko pred zápasom. Kvôli postupu Cibulkovej do finále RTVS mimoriadne menila program. Čo sa jej aj oplatilo.

K obrazovkám pritiahol zápas rekordne veľa divákov Dvojky. Samotný zápas mal v kategórii 12+ trhový podiel 45,7 percent a pozeralo ho 496 tisíc ľudí. V danom čase bola Dvojka jednotku na trhu. "V pásme vysielania zápasu (9:30 – 11:40) narástla sledovanosť v rámci celého televízneho trhu voči svojmu sezónnemu priemeru zo 667 tisíc na viac ako jeden milión divákov, čo predstavuje 61 percentný nárast," oznámila RTVS v tlačovej správe.

Mimoriadne priniesla RTVS vo štvrtok minulý týždeň aj semifinále Cibulkovej s Poľkou Agnieszkou Radwanskou. Vysielalo sa skoro ráno o 5,30 a skončilo s trhovým podielom 19,8 percent, videlo ho 48 tisíc ľudí.

„Nechcem sa vracať do histórie a k rozhodnutiam bývalého manažmentu RTVS, ale nesmie sa zopakovať situácia s olympijským hokejovým turnajom v Soči. Preto sa teším, že naše rozhodnutie zabojovať o získanie práv na vysielanie týchto zápasov nebolo len vyjadrením našej dôvery v Dominikin úspech, ale aj reflektovaním želaní našich divákov a slovenských športových fanúšikov. Dominike k jej úspechu a skvelej reprezentácii našej krajiny úprimne blahoželám," povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

RTVS sa chystá aj na ďalšie športové udalosti.
Už o pár dní to budú prenosy zo ZOH 2014 v Soči na Dvojke (7.2. – 23.2.), v éteri Rádia Slovensko RTVS prinesie priame prenosy našej hokejovej reprezentácie.

Odporúčame aj: Kompletný program zimnej olympiády v Soči na RTVS

Taktiež sú pripravené priame prenosy z Majstrovstiev sveta juniorov v zjazdovom lyžovaní v Jasnej (26. 2. – 6.3.), RTVS nebude chýbať ani pri Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Bielorusku (9. – 25. 5.) či 101. ročníku najslávnejšej cyklistickej súťaže Tour de France (5. – 26. 7.).