Trpaslíci žijúci v smartfóne - RTVS má nový program pre deti

Trpaslíci žijúci v smartfóne - RTVS má nový program pre deti RTVS

„Sedem sedmičiek! Jednoduchý kľúč k tomu, aby ste sa vrátili do sveta rozprávok, v ktorom žijú siedmi trpaslíci, no zároveň, aby ste zostali v 21. storočí, kde zázraky dokážu robiť moderné technológie, napríklad mobilný telefón... smartfón, či v trpaslíckej reči...smajlifón," takto predstavuje nový program pre deti RTVS.

 

 

 

V sobotu skoro ráno začína na Jednotke nový program pre deti – Trpaslíci.

Hlavnými postavičkami sú siedmi Trpaslíci, mladí herci z VŠMU, ktorí žijú v mobilnom telefóne Smajlifóne. Určený je hlavne pre deti vo veku 5-7 rokov. Vysielať sa bude denne. Cez víkend po 15 minút na Jednotke a celý týždeň ako krátky štvorminutový formát na Dvojke. Trpaslíci budú uvádzať aj rozprávky pre malé deti ako Požiarník Sam, Franklin, Garfield... Ale budú tvárami aj vlastných formátov RTVS.

"RTVS v sobotu vďaka Trpaslíkom prináša vlastný formát, ktorý sa stane stabilným víkendovým detským pásmom a vyjadruje našu ambíciu priniesť viac vlastnej detskej tvorby," povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý sľubuje ďalšie programy. „Začíname tiež s detským dramatickým seriálom, pripravujeme nové animované seriály a tiež dve nové interaktívne súťaže pre deti," dodal.

Kreatívnym producentom formátu je Ján Uličiansky.

Trpaslíkov tvorí sedem miniformátov.