Markíza o voze, Gašparovič o koze

Markíza o voze, Gašparovič o koze

Dosluhujúci prezident Ivan Gašparovič sa opäť predviedol. Tentokrát nemal problém so slovenčinou ale so slušnou odpoveďou.

 

 

Redaktor Markízy sa vybral na festival študentských firiem, aby tam odchytil prezidenta a spýtal sa ho na to, či už reagoval na žiadosť novozvoleného prezidenta Andreja Kisku o stretnutie, a na situáciu v justícii. Novinkou je, že kandiduje opäť Štefan Harabin a je stále sporné, kto bude predsedu Najvyššieho súdu menovať.

Gašparovič redaktorovi odpovedal, ale nie na jeho otázky. Hovoril nezmysly o študentoch a o tom, že by bol rád, ak by Kiska prišiel na výstavu a poďakoval študentom.
Markíza označila rozhovor za jeden z „najbizarnejších jeho kariéry."

Prezident nie je súkromná osoba, verejnosť a teda novinári majú právo sa ho pýtať na dôležité otázky týkajúce sa jeho právomocí.

To, že Gašparovič nereaguje vždy podľa štandardných noriem slušnosti či etikety predviedol už aj v minulosti, napríklad na štadióne, kde sotil do vtedajšej premiérky Ivety Radičovej so slovami "Nezavadzajte tu!". Namiesto ospravedlnenia vtedy hovorca povedal, že to bolo zo žartu.