Humoristi sú stíhaní kvôli klipu, kde hrali policajtov. Vodič skolaboval

Humoristi sú stíhaní kvôli klipu, kde hrali policajtov. Vodič skolaboval

Známi českí herci Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil sú trestne stíhaní kvôli zábavnému klipu, ktorý natáčali pre projekt Konto Bariéry. Jeden vodič dostal infarkt.

 

 

V klipe v prezlečení za invalidov ako falošní policajti zastavovali v Prahe autá, všetko natáčala skrytá kamera. Jeden z vodičov však skolaboval, informuje dnes český časopis Týden.

Spoločne s hercami čelí obvineniu aj režisér scénky Tomáš Svoboda a producent Jiří Kounická.

Herci natáčali scénky pre reláciu Možno príde aj charita, na ktorom spolupracovala ČT a Nadácia Charty 77.

Vodičovi, ktorý skolaboval, pomohol rekvizitár Českej televízie, podľa Týdnu mu zachránil život.

Prípadom sa už zaoberal súd. Všetci boli trestným príkazom uznaní vinnými a odsúdení k podmienečným trestom. Nie je zrejmé, či ako podmienku dostali pol rok, alebo rok. "Proti trestnému rozkazu sme podali odpor," povedal Týdnu obhajca Tomáš Sokol. Verdikt teda nie je právoplatný a vo veci bude nariadené hlavné pojednávanie. "Termín zatiaľ stanovený nebol," oznámila podpredsedníčka Obvodného súdu pre Prahu 6 Zuzana Barochová.

Čtvrtníček označil prípad za kuriózny. "K pomerne vysokým, hoci podmienečným trestom odsúdení herci, ktorí svoj obzvlášť odsúdeniahodný čin vykonali tak, že sa nechali obliecť na kostýmovej skúške do uniforiem a následne podľa schváleného scenára odohrali pred kamerou svoje role," povedal podľa idnes.cz herec.