Prípadom Kormúthovej sa zaoberá prokuratúra. Šíri sa aj petícia

Prípadom Kormúthovej sa zaoberá prokuratúra. Šíri sa aj petícia Reprofoto RTVS

Pár viet dnes už bývalej moderátorky športu z RTVS Kristíny Kormúthovej na Facebooku majú dohru na prokuratúre aj na polícii.

 


„Krajská prokurátorka v Bratislave vydala ústny pokyn okresnej prokurátorke Bratislava IV, aby príslušný policajt konal a preveril, či obsah výrokov publikovaný na sociálnej sieti je dôvodom na začatie trestného stíhania pre konkrétny trestný čin," povedala Novému Časuhovorkyňa Andrea Predajňová. Podľa ktorej prokuratúra nedostala do 20. mája žiaden podnet, ale začala konať ex offo.

 

Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Polícia prijala minulý týždeň oznámenie o krádeži medeného odkvapu z rodinného domu v Trnave. Po páchateľovi polícia pátra," povedala denníku policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

RTVS odsúdila obsah rasistického statusu moderátorky, ktorý napísala na Facebooku, po tom, ako zistila, že jej niekto kradne odkvap. S redaktorkou rozviazala zmluvu.

Kauza Kormútovej vyvolala protichodné reakcie a rozdelila spoločnosť na dva tábory. Jedni jej slová ostro odsudzujú, je medzi nimi napríklad aj ombudsmanka. Naopak, mnohí odsudzujú postup RTVS. Na podporu Kormúthovej vznikli fan stránky na Facebooku a za jej návrat na obrazovku RTVS petícia.