RTVS sa ospravedlňuje za lapsus počas zápasu

RTVS sa ospravedlňuje za lapsus počas zápasu Foto: RTVS

Pri včerajšom prenose finálneho zápasu na MS vo futbale viacerých fanúšikov nahnevalo, že o strele od moderátora Marcela Merčiaka počuli už v čase, keď na obraze hráč len prihrával.

 

 

Počas včerajšieho priameho prenosu z Majstrovstiev sveta vo futbale u viacerých divákov bol v prvom polčase finálového zápasu posunutý komentár, zvuk predbiehal obraz približne o dve sekundy. Na facebooku pribúdali nahnevané reakcie fanúšikov.
„RTVS v snahe preniesť naživo atmosféru z finálového zápasu MS vyslala svojho komentátora Marcela Merčiaka priamo do dejiska MS, technický problém preto vznikol na trase Brazília – Slovensko," vysvetľuje v stanovisku pre Omédiách.com RTVS.

RTVS tvrdí, že zvukový posun začali okamžite riešiť a ešte počas prvého polčasu problém odstránili. Podobný problém podľa RTVS zaznamenali aj iné európske televízie, ktoré priniesli samostatný komentár z miesta diania šampionátu.

Diváci však upozorňujú, že počas celého zápasu šiel komentár skôr, len po prvom polčase sa to zlepšilo.

RTVS upozorňuje, že počas MS v Brazílii za mesiac odvysielala 63 bezproblémových prenosov v HD, pričom nezaznamenala žiadne technické problémy. „Preto nás osobitne mrzí, že sa tento problém vyskytol pravé počas finálového zápasu. Všetkým futbalovým fanúšikom a divákom RTVS sa ospravedlňujeme," píše RTVS.