Prokuratúra už v prípade rasistického výroku Kormúthovej rozhodla

Prokuratúra už v prípade rasistického výroku Kormúthovej rozhodla Archív KK

Bývalá moderátorka RTVS Kormúthová sa chystá moderovať na východ.

 


V máji, potom, ako moderátorka športu RTVS Kristína Kormúthová zverejnila na Facebooku rasistický výrok, RTVS ju stiahla z obrazu a neskôr s ňou ako externistkou ukončila spoluprácu. Výroku sa venovala polícia aj prokuratúra.

 


„Dňa 21. mája bolo vyšetrovateľom začaté trestné stíhanie vo veci prečinu podnecovania, hanobenia a vyhrážania osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu," povedal hovorca prokuratúry Michal Šúrek. V prípade dokázania viny hrozilo moderátorke aj väzenie.

Po necelých dvoch mesiacoch sú známe závery vyšetrovania. „Po preskúmaní vyšetrovacieho spisu sa prokurátor stotožnil s uznesením policajného vyšetrovateľa. Predmetná vec bude riešená v priestupkovom konaní," povedal pre Plus 7 dní hovorca prokuratúry. Podľa týždenníka výrok bude riešiť odbor Železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave ako priestupok, ktorému ho pridelili zrejme na základe miestnej príslušnosti.

Odporúčame aj: Mika sa vracia ku kauze Kormúthová. Vydal nové stanovisko

Moderátorka prijala miesto hovorkyne nitrianskych hokejbalistov. Pozvanie dostala aj z východu. Cez víkend sa chystá moderovať Zamagurský motozraz v Spišskej Starej Vsi.