RTVS odkazuje JOJ: Porovnávate neporovnateľné

RTVS odkazuje JOJ: Porovnávate neporovnateľné

Televízii JOJ sa nepozdáva nový formát Naj dedinka Slovenska, ktorý pripravuje režisér Radoslav Štefanoov, ktorý pre JOJ pripravoval formáty ako Extrémne rodiny či Mojsejovci.

 

 

"Prekvapuje nás, že šou o dedinách vo verejnoprávnej televízii nakrúca jeden z bývalých prime-timových režisérov a producentov TV JOJ, ktorá už dlhodobo spracúva podobnú tému v hlavnom spravodajstve," oznámila JOJ vo svojom stanovisku pre Omédiách.com.

RTVS je prekvapená a tvrdí, že JOJ porovnáva neporovnateľné. „Cieľom nového projektu RTVS Naj dedinka Slovenska je, na rozdiel od komerčných médií, zobrazovať reálny a nie pokrivený život na slovenskom vidieku," povedal pre Omédiách.com Tibor Búza riaditeľ televíznej programovej sekcie RTVS. Paradoxne, zábavnú reláciu pripravuje spoločnosť Good TV Radoslava Štefanova, ktorý pre JOJ pripravoval reality šou postavené na prekračovaní etických hraníc, vulgarizme a exibicionizme.

 

„Verejnoprávne médium začalo vysielať reláciu, ktorá netradičnou, zábavnou a hlavne pozitívnou formou približuje divákom slovenské zvyky, tradície, krásu a život v regiónoch našej vlasti. Chceme ponúknuť realistický obraz života v slovenských dedinách či dedinkách, pričom na tomto formáte sme spoločne s Good TV intenzívne pracovali viac ako rok. Je teda úsmevné porovnávať spravodajské reportáže, ktoré sa nakrúcajú ad hoc, s prime-time formátom, ktorého príprava, vývoj a samotná realizácia si vyžadujú oveľa viac času," povedal Búza.

Viac: Televízii JOJ sa nepozdáva novinka RTVS – Naj dedinka Slovenska

„Rád by som pripomenul, že režisér a producent Rado Štefanov s RTVS spolupracuje už niekoľko rokov na viacerých úspešných formátoch. Je úplne bežné, že na malom slovenskom televíznom trhu produkčné spoločnosti spolupracujú s viacerými televíziami," dodal.