Televízia JOJ vracia na obraz Vikingov

Televízia JOJ vracia na obraz Vikingov

Ani rok neprešiel od premiéry 9-dielneho írsko-kanadského seriálu a JOJ ho odvysiela opäť.

 


V januári televízia JOJ v premiére odvysielala historický seriál Vikingovia, ktorý patrí aktuálne medzi najúspešnejšie seriály na svetových trhoch.

 

Po niekoľkých mesiacoch ho bude vysielať opäť a opäť v lukratívnom vysielacom čase o 20:30. Prvé dva diely odvysiela v stredu 13. augusta.

Výpravná severská sága rozpráva o rode Ragnara Lothbroka (hrá ho herec Travis Fimmel), ktorý sa stal zjednotiteľom a prvým kráľom všetkých Vikingov. Príbeh jeho rodiny a bratov - spolubojovníkov sa odohráva v 9. storočí na úsvite slávnej éry a vrcholí vo chvíli, keď sa Ragnarovi podarí zjednotiť všetky kmene krutých, násilných a barbarských Vikingov, aby sa stal ich kráľom. Ragnar nie je iba neohrozeným bojovníkom, ale zosobňuje aj severské tradície, ktoré spočívajú v úplnej oddanosti bohom. Podľa legendy totiž Ragnar nie je nikto iný, než priamy potomok Odina, vládcu všetkých bohov, boha vojny a všetkých bojovníkov.

Spoločnosť History Channel už natočila aj pokračovanie, druhá séria mala premiéru vo februári a už v marci sa rozhodlo a začalo s prípravou tretej série.

JOJ po odvysielaní prvej série avizovala, že prinesie aj druhú sériu. Je možné, že nasadila reprízu pre pripomenutie deja pred druhou sériou, ktorú by tak mohla odvysielať už na jeseň.

Aktualizácia 7. augusta:

Programovou zmenou zo 4. augusta televízia plány zmenila. Z programovej ponuky Vikingov stiahla a nahradila ho seriálom Kuriér. (Kanadsko-francúzsko-americko-nemecký akčný kriminálny seriál z roku 2012).