Česká televízia chystá prvú historickú reality šou

Česká televízia chystá prvú historickú reality šou Foto: ČT

Dokumentárne reality show Dovolená v starých časech prenáša protagonistov do životných podmienok, aké panovali v českých krajinách v istej minulej ére.

 

 

O akú dobu pôjde, to ostáva pre účinkujúcich aj televíznych divákov až do poslednej chvíle prekvapením.

Český projekt je inšpirovaný podobnými televíznymi experimenty, ktoré sa úspešne objavujú na obrazovkách vo Veľkej Británii, v Nemecku a v ďalších krajinách. BBC má podobnú reláciu pod názvom Turn Back Time: The Family, vysielala už niekoľko sérií. Protagonistov zasadila do doby 70-tych, 60-tych alebo 30-tych rokov minulého storočia.

„Zámerom Dovolené v starých časech je overiť, či súčasná česká rodina dokáže obstáť v situáciách, ktorú boli nútení zakúšať naši predkovia," píše televízia.

Podľa televízie relácia prinesie inteligentnú zábavu, napätie od začiatku až do konca - do posledného dielu nebude jasné, či rodina svoju misiu zvládne a nový pohľad na dnešné životy porovnaním s životné realitou našich predkov.

Dovolená v starých časech vzniká pod dohľadom historikov a architekta, ktorí dbajú na dejinnú vierohodnosť celého projektu. Ideálnym účinkujúcim je pre ČT trojgeneračná rodina s dospievajúcimi deťmi, ktorá dokáže vytvoriť súdržný a flexibilný tím.

Foto: ČT