Kto bude vysielať Formulu 1 na Slovensku a v ČR?

Kto bude vysielať Formulu 1 na Slovensku a v ČR? Foto: Markíza

Práva na Fomulu 1 bude mať exkluzívne Sport1 a Sport2.

 

 

Spoločnosť AMC Networks International Central Europe podpísala exkluzívnu zmluvu na vysielanie F 1 pre územie Slovenska a ČR a to až na obdobie troch rokov.

Prvé preteky uvidia diváci v marci budúceho roka 2015. „Na základe dohody budú športové programy Sport1 a Sport2 vysielať priame prenosy všetkých pretekov aj kvalifikáciu F1 v rokoch 2015 až 2017. Na obrazovkách sa objavia aj sprievodné preteky GP2, GP3 a súčasťou dohody sú aj exkluzívne práva k britskému dokumentárnemu seriálu "Legendy Formule 1," informuje spoločnosť v tlačovej správe.

19-dielny seriál predstaví osobnosti ako Sir Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Mika Häkkinen, Eddie Ervine a Ayrton Senna.

Sport1 aSport2 vlastnia aj exkluzívne práva k futbalovej kvalifikácii na ME 2016 a MS 2018, španielskej futbalovej La lize a KHL.

"Okrem priamych prenosov v HD kvalite ponúkneme divákom tiež prehľad tých najzaujímavejších momentov z jednotlivých pretekov, exkluzívny pohľad do boxov Formule 1 a živé vstupy komentátorov priamo z dejiska," povedal Country manažér pre Českú republiku a Slovensko Evžen Chlanda.