Penta by mohla mať aj televíziu TA3

Penta by mohla mať aj televíziu TA3 Reprofoto TA3

Rozširovanie mediálneho panstva investičnej skupiny Penta pokračuje. Podľa informácií Omédiách.com rozrokovaných je niekoľko akvizícií, medzi ktorými je aj spravodajská televízia TA3.

 

 

V súčasnosti spoločnosť C.E.N., ktorá je držiteľom licencie na vysielanie televízie TA3, patrí spoločnosti Grafobal podnikateľa Ivana Kmotríka.

To, v akej rovine sú rokovania, nie je známe, trrvajú už dlhšie. Grafobal na otázky Omédiách.com neodpovedal. „Nemáme v úmysle sa vyjadrovať k veciam, ktoré môžu byť špekulatívne, vo veciach teoretického záujmu. Vyjadrovať sa budeme k transakciám, potenciálnym obchodom, ktoré budeme považovať za záväzné a v ideálnom prípade za dohodnuté," povedal hovorca Penty Martin Danko.

Investičná skupina Penta vytvára Mediálny holding a rokuje o akvizíciách v mnohých mediálnych domoch nielen na Slovensku ale aj v ČR a SR.
Súčasťou Mediálneho holdingu Penty je v súčasnosti v&davateľstvo Trend Holding, 7 Plus, ktoré však nevlastní Penta priamo.

Odporúčame aj: Penta sľubuje, že nebude sledovať a odpočúvať redaktorov

Jaroslav Haščák potvrdil záujem aj o časť podielu v Petit Presse, o ktorý rokuje agentúra SITA a podľa informácií Omédiách.com záujem zo strany Penty bol aj v prípade Markízy a Zoznam.sk.