Skupina JOJ bude mať nový program RiK

Skupina JOJ bude mať nový program RiK Ilustr.foto: ČT

JOJ Group sa chystá na spustenie novej televíznej stanice.

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu dostala od spoločnosti MAC TV žiadosť o pridelenie licencie na nový televízny program s názvom RiK. „Spoločnosť MAC TV požiadala Radu o udelenie licencie na celoplošné digitálne televízne vysielanie programovej služby RiK, 90 % vysielania ktorej by mali tvoriť detské programy," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa rady Lucia Jelčová.

"RiK je prvý detský kanál v slovenskom jazyku," povedala pre Omédiách.com Lucia Kulihová, hovorkyňa JOJ Group. "Jedná sa o nemeckú licenciu stanice RiC TV, ktorá je venovaná detskému divákovi. "Jej obsah prinesieme samozrejme so slovenským dabingom, takže rodičia, ktorí sa obávajú o jazykový rast svojich ratolestí sa zaručene potešia," oznámila televízia.

Odporúčame aj: Ako a kde je možné naladiť novú televíznu stanicu RiK?

MAC TV si registruje aj ochrannú známku na názov.

Spoločnosť v žiadosti uviedla, že bude vysielať 90 percent detských programov. Vysielať plánuje 24 hodín denne a 7 dní v týždni. Plánovaný je príjmu cez DVB-T, DVB-S, DVB-C, DVB-H.

Obchodný riaditeľ Joj Group Martin Heržo v rozhovore pre časopis Stratégie povedal, že JOJ má plány s viacerými možnými kanálmi. „Mali by to byť platené kanály." Či nový detský program bude platený, sa zatiaľ televízia nevyjadrila.

Odporúčame aj: JOJ zverejnila podrobnosti o novej stanici RiK

V portfóliu Joj Group je dnes televízia okrem celoplošnej televízie Joj aj Plus, Wau a Senzi.

Konkurencia detských programov je v ponuke káblových operátorov veľká. Ide o preberané a často preberané programy od zahraničných vysielateľov.