Markíza dostala pokutu za príspevok o tom, že učiteľka mucinkovala deti

Markíza dostala pokutu za príspevok o tom, že učiteľka mucinkovala deti Riaditeľka školy/Markíza

Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom poslednom zasadnutí dala televízii Markíza pokutu za príspevok „V obci na východne Slovenska sa učiteľka "mucinkovala" s 9-ročnými deťmi".

 


V príspevku odznela sťažnosť matky so závažným obvinením učiteľky o údajnom mucinkovaní, obchytkávaní či masážach deväťročných detí. V príspevku odznela reakcia riaditeľky, že sťažnosť zaznamenali a že prípad je v štádiu súdneho konania. Reakcia dotyčnej učiteľky v príspevku neodznela. „Priestor na vyjadrenie sme chceli dať aj spomínanej učiteľke. Niekoľkokrát sme ju navštívili doma. Nenašli sme ju dopoludnia, ani neskoro popoludní. Medzitým sme skúšali niekoľkokrát telefonovať. Ani raz nezdvihla telefón," povedal redaktor.

 

Príspevok Markíza odvysielala 20. marca počas správ o 17 aj o 19 hodine. Príspevok je zverejnený aj na webe tvnoviny.sk.

Odporúčame aj: Ďalšie rozhodnutia a pokuty rady zo zasadnutie 21. 10. 2014

Podľa rozhodnutia rady televízia príspevkom zasiahla do osobnej cti učiteľky a dostala dve pokuty: 5 tisíc eur za odvysielanie príspevku v televízii, kde podľa rady bolo porušené ustanovenie o ochrane ľudskej dôstojnosti a ustanovenie o objektívnosti a nestrannosti spravodajských programov a o povinnosti oddeľovať názory a komentáre od informácií spravodajského charakteru. Za príspevok na webe dostala tisíc eur.