Komentátori RTVS sa museli počas zápasu skrývať

Komentátori RTVS sa museli počas zápasu skrývať Screenshot youtube

Štvrtkový zápas medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha v Bratislave skončil veľkým fiaskom.

 

 

Pre výtržnosti fanúšikov musel hlavný rozhodca Martin Strömbergsson zápas v 42. minúte zápas prerušiť. Rozzúrení fanúšikovia z tábora hostí prevalili plot sektora pre hostí a na štadióne na Pasienkach mnohí s kovovými palicami vbehli do sektora domácich. Lietali sedačky, aj pyrotechnika. Situáciu nedokázala vyriešiť bezpečnotná služba, ani policajti. S opozdením urobili poriadok až ťažkoodenci.

Ohrození boli aj moderátori RTVS, ktorí mali svoje komentátorské stanovište vedľa výtržníkov. Počas vysielania museli utiecť zo svojho miesta na štadióne odkiaľ vysielali. Komentátor Ľuboš Hlavena sa vo vysielaní ospravedlnil a musel sa schovať. „Išlo o život," povedal spolukomentátor RTVS bývalý reprezentant Szilárd Németh, ktorý sa po odmlke s Marcelom Merčiakom prihlásili s provizórnych priestorov na trávniku. „Krvavé tváre, tyče. Ani si neviete predstaviť, čo sme tu prežívali. Nemali sme kam utiecť, tak sme sa len schovávali," povedal komentátor Ľuboš Hlavena. 

"Na naše pomery nezvyklé. Scéna sa stáva medzinárodnou blamážou. Situácia sa zdá byť pokojnejšia po príchode armádnych a policajných zložiek," povedal Merčiak podľa Nového Času.

Mnohí diváci ušli. Komentátori kritizovali fanúšikov, ale aj zlú organizáciu, keď polícia nedokázala zvládnuť situáciu.