JOJ, tvrdí, že s TeleRolo odpočúvať divákov nebude

JOJ, tvrdí, že s TeleRolo odpočúvať divákov nebude

JOJ bude sledovať čas, aký strávia diváci pred televíznou obrazovkou. Cez zbieranie bodov a darčeky chce motivovať divákov, aby v lukratívnom čase sledovali televíziu.

 


Televízia JOJ predstavila mobilnú aplikáciu TeleRolo, ktorá bude počítať čas, ktorý diváci strávia pri obrazovke. TeleRolo prepája mobilnú a televíznu platformu.
„Funguje na princípe rozpoznávania zvuku, ktorý porovnáva s live vysielaním JOJ. Po identifikovanej zhode začne aplikácia rátať čas, ktorý strávi užívateľ sledovaním TV JOJ," vysvetľuje televízia. Vzorní diváci budú zberať body a ak budú dostatočne dlho pozerať televíziu, dostanú od JOJ darčeky. Zbierať percentá môžu užívatelia aplikácie TeleRolo denne v čase od 18:00 do 23:00 hodiny, oznámila televízia. TeleRolo je založená na podobnom princípe, ako mobilné aplikácie Shazam či SoundHound.

 

Podrobnosti o aplikácii a súťaži TeleRolo

JOJ odmieta, že by sa aplikácia dala zneužiť na iný účel, napríklad na odpočúvanie. Televízia tvrdí, že súťaž a aplikácia je zameraná na zvýšenie sledovanosti. "Za žiadnych okolností nedochádza k zaznamenávaniu alebo uchovávaniu akýchkoľvek citlivých informácií, ani k iným zásahom do súkromia divákov," tvrdí televízia.

„Bez toho, aby televízia JOJ ohrozila know - how a autorské práva zhotoviteľa aplikácie, si dovolíme uviesť, že spôsob určenia percentuálnej zhody zachytených zvukových stôp so živým vysielaním televízie JOJ neumožňuje akúkoľvek rozpoznateľnosť alebo zrozumiteľnosť zachytených zvukových stôp, a ani ich spätnú transformáciu do reprodukovateľného hlasu divákov," napísala televízia v stanovisku pre Omédiách.com.

„Aplikácia nijakým spôsobom permanentne neukladá ani neposiela zachytené zvukové stopy, nakoľko pre účely určenia percentuálnej zhody so živým vysielaním televízie JOJ prostredníctvom automatizovanej analýzy vyberá takú zanedbateľnú časť, ktorá nie je transformovateľná do akéhokoľvek zrozumiteľného hlasu, vety, slova či hlásky divákov televízie JOJ. Následne až takýto výsledok analýzy zvuku, ktorý predstavuje nerozpoznateľné a nezrozumiteľné dáta, zasiela na určenie percentuálnej zhody so živým vysielaním," tvrdí televízia.