JOJ opäť mení hlavné večerné správy

JOJ opäť mení hlavné večerné správy

Veľké noviny JOJ končia.

 


„Už od 1. januára 2015 naše spravodajstvo začne absolútne novú etapu svojej existencie, v rámci čoho prejde hneď niekoľkými zmenami! Zmenou prejde nielen samotné formátovanie programu, ale i jeho vizuál a v neposlednom rade, úpravami prejde aj názov relácie," ohlasuje televízia.

 

Mení sa aj farba vizuálu Novín JOJ – z červenej na modrú. Modré budú aj Noviny o 12 a 17. Pod logom bude mapa sveta. Krimi budú červené.

Krimi majú sýtejšiu červenú farbu.

 

 

„Hlavné spravodajstvo sa po rokoch vracia k pôvodnému názvu "Noviny" a upustí tak od prívlastku "veľké," píše ďalej televízia.

Spojenie "po rokoch" nesedí. Nie je to tak dávno, čo JOJ prišla s veľkými zmenami hlavnej spravodajskej relácie. Pred rokom v septembri presunula štart hlavných správ na 19 hodinu a vtedy ich pomenovala ako Veľké Noviny JOJ, mali trvať takmer hodinu a konkurovať Markíze, no zmena sledovanosti nepomohla.

Terajšie štúdio Foto: JOJ

Po niekoľkých mesiacoch sa vrátila televízia k pôvodnému modelu a tzv. Veľké noviny zaradila po Krimi, ktoré boli dočasne na Plus. Len minulý rok sa menil aj vizuál správ, spravodajské štúdio, ktoré teraz ostáva, štúdio sa zmení len farebne.

Už od 1. januára budú všetky spravodajské relácie JOJ vo vysokom rozlíšení. Podobne aj spravodajské relácie Markízy.