Nie som dojič emócií. Reaguje na kritiku za ukazovanie pádu lyžiara Jan Kraus

Nie som dojič emócií. Reaguje na kritiku za ukazovanie pádu lyžiara Jan Kraus Reprofoto: Show J. Krausa

Jan Kraus si do svojej talkšou na TV Prima zavolal českého športovca Ondřeja Banka. Ten len nedávno prežil hrôzostrašný pád, pri pretekoch na zjazde v rámci alpskej kombinácie na MS v Beaver Creeku.

Bank prišiel do talkšou s barlami a na tvári mal ešte čerstvé odreneniny. V Krausovej relácii bol aj minulý rok. Kraus v zostrihu pripomenul športovcovi aj divákom najprv zranenia z minulého roku a a potom pusti záznam poslednéhol pádu.

Bank odvrátil tvár, aby pád nevidel. „Ja som to ešte nevidel," povedal moderátorovi a ten vtipne dodal: „Prepáčte, ja sa idem dívať."

Lidové noviny za to Krausa kritizovali. V článku s názvom „Kraus prestrelil. Banka trápil videom, na ktoré lyžiar ešte nemal odvahu" redaktor píše, že Kraus žmýka emócie za každou cenu a športovca trápil videom, ktoré vidieť ešte nechcel. Autor cituje otca lyžiara, ale aj pripomenul rozhovory s lyžiarom, v ktorých opakoval, že na video sa ešte nedokáže pozrieť.
Pričom lidovky pripomínajú, že problém pozerať sa na svoje mal športovec aj pred rokom, kde mu Kraus vyratával jeho predchádzajúce zranenia.

„Nie som dojič emócií," reagoval Jan Kraus na svojej stránke.

Video vraj pustil preto, že nie každý divák posledný strašný pád Banka videl. „Pre rozhovor celkom nutná informácia," píše a pripomína, že Ondřej Bank bol hosťom relácie minulý rok a teraz ho pozval len kvôli jeho poslednému pádu.

„Ondřej Bank tiež v relácii povedal, že sa na to zatiaľ dívať nemôže, že sa pozrie neskôr, až bude chcieť príčiny nehody analyzovať. Zaujímavá informácia pre diváka i pre mňa. Pan Bank je ale celkom pevný a odolný muž, žiadny Křížek (autor článku - pozn. red.) z Lidoviek, takže sa síce na pád dívať nechcel, ale zjavne citovo mu skutočne ublížené nebolo," napísal Kraus.