Vypočujte si pieseň, s ktorou bude Česko súťažiť na Eurovízii

Vypočujte si pieseň, s ktorou bude Česko súťažiť na Eurovízii Foto: ČT

Marta Jandová a Václav Noid Bárta budú reprezentovať Česko na Eurosongu 2015.

 

 

Ich duet Hope Never Dies poslala do európskej súťaže odborná porota Českej televízie zložená z publicistov, kritikov i aktívnych muzikantov. Finále súťaže, ktorá sa tento rok koná vo Viedni, odvysiela ČT1 v priamom prenose 23. mája.
RTVS sa podobne ako minulý rok, ani tento súťaže nezúčastní. Súťaž je vnímaná kontroverzne.

"Desať rokov som žila v Nemecku, kde sa na Eurosong pozerajú všetci, vrátane najdrsnejších rockerov, ktorí si k televízii kúpia basu pív. Je to pre nich veľký večer, zrejme aj preto, že túto súťaž dvakrát vyhrali. Pre mňa to tým pádom bude dvojnásobne zaujímavé, pretože viem, že sa na to veľa mojich kamarátov v Nemecku bude pozerať," povedala pre ČT Marta Jandová.

Odporúčame aj: Z Eurovízie sa stala zábavka diktátorov

„Mám z toho obrovskú radosť, je to pre mňa česť. Budeme sa spoločne s Martou snažiť, aby sme neurobili Česku hanbu. Eurosong je dobrá súťaž, len u nás ešte nie je tak zakorenená, ale od kamarátov, ktorí žijú v zahraničí, viem, že ju tam strašne prežívajú, je to pre nich udalosť a sviatok," povedal Noid Bárta.

Jandová a Noid Bárta prvýkrát vystúpia v rámci druhého semifinálového kola. Obe semifinálové kolá odvysiela ČT art 19. a 21. mája. Finále v priamom prenose ČT1 23. mája.