Markíza sa k lekárovi spod Tatier opäť vrátila

Markíza sa k lekárovi spod Tatier opäť vrátila Reprofoto Markíza

Utorková reportáž Markízy o lekárovi, kde Markíza zisťovala, či pil alebo nepil alkohol, vyvolala množstvo negatívnych reakcií divákov.

 


Na otázky, či bude Markíza ďalej v téme pokračovať a či to nepovažuje televízia za nevhodné a necitlivé k lekárovi, nám televízia poslala toto stanovisko: "Rozhodli sme sa stanoviť prísnejšie pravidlá kontroly v rámci redakčných procesov."

 

Podrobnosti: Markíza to s reportážou o lekárovi, ktorý nepil alkohol, prehnala

V stredu večer sa redaktor Marek Vnenčák k téme lekára spod Tatier v Televíznych novinách vrátil. Reportáž urobil ešte raz. Už to nebolo o alkohole, ktorý predtým hľadal. „Babičky a deduškovia v bielych plášťoch. Neraz majú vážny zdravotný hendikep. Tvrdia však, že zatvoriť ambulanciu im nedovoľuje najmä zodpovednosť voči pacientom. Byť doktorom v malej obci totiž všeobecných lekárov príliš neláka," začal.

Kým v predchádzajúcej reportáži redaktor nepriamo kritizoval lekára za to, že ordinuje vo veku 70 rokov a so zdravotnými problémami, tento krát už hovoril o tom, že je to bežná vec. „Sedemdesiatročný lekár spod Tatier. Napriek zdravotným ťažkostiam ordinuje, no necíti sa najlepšie a už by najradšej oddychoval. Z približne dvetisíc dvesto obvodných lekárov má takmer polovica viac ako 65 rokov."

O alkohole už nebola zmienka, ale nepadlo ani ospravedlnenie lekárovi.