Marián Leško bude mať na RTVS vlastnú reláciu

Marián Leško bude mať na RTVS vlastnú reláciu Reprofoto RTVS

Leško bude mať v RTVS premiéru už v stredu.

 


Novinár Marián Leško bude v RTVS moderovať reláciu SK DEJINY.

 

Prvú sériu s názvom SK DEJINY – Oslobodenie pripravila RTVS špeciálne k 70. výročiu ukončenia 2. svetovej vojny. Premiéru bude mať v stredu 15. 4. o 20:00 na Dvojke.

Do relácie budú pozvaní hostia diskutovať na témy: oslobodzovanie Slovenska, slovenské elity počas 2. svetovej vojny, odboj či dianie na Slovensku po skončení 2. svetovej vojny.

V prvej časti venovanej oslobodzovaniu Slovenska počas 2. svetovej vojny Leško privíta hostí Jozefa Bystrického z Vojenského historického ústavu a Mareka Syrného z Múzea SNP. Po každej diskusii bude nasledovať film s vojnovou tematikou a slovenský dokument z archívu.

Po diskusiách budú pravidelne o 21:35 nasledovať vojnové drámy Vyšší princíp (15. 4.), Diamanty noci (22. 4.), česká klasika Jiřího Sequensa Atentát (29. 4.), Májové hviezdy (13. 5.) a Zánik samoty Berhof (20. 5.).

Odporúčame aj: RTVS odvysiela k výročiu skončenia 2. svetovej vojny 60 titulov

Marián Leško, ktorý vyštudoval históriu a filozofiu, aktuálne pracuje v Nadácii Zastavme korupciu a publikuje vo viacerých médiách. V minulosti glosoval v zábavnej relácii Sedem s.r.o. a spolupodieľal sa na príprave diskusnej relácie Na telo na Markíze.