Jednotka a Dvojka zmenia grafiku. Pozrite sa, ako bude vyzerať

Jednotka a Dvojka zmenia grafiku. Pozrite sa, ako bude vyzerať

Televízia bude mať nové jingle, animáciu aj selfpromové bloky.

Nová grafika televíznej Jednotky a Dvojky RTVS sa na obrazovke objaví 1. mája. „Po postupnej profilácii a zmene programovej štruktúry Jednotky a Dvojky prišla na rad aj potreba oživenia grafickej identity oboch kanálov. Základnými piliermi zadania bola podmienka nemeniť aktuálne logá, ale výrazne vizuálne odlíšiť Jednotku a Dvojku a priniesť dynamiku a modernosť ako dva základné atribúty nutného posunu vnímania," píše RTVS v tlačovej správe.

Zjednocujúcim prvkom grafiky je dvojbodka.
Doposiaľ bola základná grafika Jednotky vo forme neživého a kresleného sveta leporela. Základom novej grafiky Jednotky je skutočný príbeh, Dvojky abstraktné videá. V jingloch si zahrali deti, tanečníci, ale aj profesionálna baletka, rodina či zaľúbená dvojica.

Za zmenou vizuálnej identity je tím Daši Matušíkovej, riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie RTVS, ktorý vizuál pripravoval viac ako trištvrte roka. „Oslovených bolo niekoľko grafických štúdií, ktoré majú reálnu skúsenosť s tvorbou televízneho dizajnu," píše RTVS. Víťazným konceptom sa stal návrh od spoločnosti Oficina.

„Aktuálne do vysielania Jednotky a Dvojky pribúdajú viaceré formy predelov. Okrem imidžových to budú aj logo jingle a samostatné servisné jingle, ktoré budú oddeľovať nielen reklamné vysielanie," povedala Matušíková.

Novinkou v upútavkách bude tzv. infobar
Divák bude mať možnosť vidieť v upútavke vysielací deň a čas programu. Nápadnejšia bude aj vhodnosť programov, tzv. „piktogram vhodnosti", ktorý zmení umiestnenie spolu so žánrom jednotlivých titulov.