Televízia končí spoluprácu s miliardárom Trumpom, kvôli výrokom o imigrantoch

Americká televízia NBC dnes oznámila, že ukončí svoje obchodné vzťahy s podnikateľom a miliardárom Donaldom Trumpom.

Dôvodom sú jeho urážlivé komentáre, ktoré predniesol v polovici júna na adresu imigrantov, uviedli svetové tlačové agentúry. Trump vtedy hovoril, že sa bude uchádzať o kreslo prezidenta Spojených štátov.

Trumpova spoločnosť organizuje okrem iného každoročnú súťaž krásy Miss USA a Miss Universe. Na televíznej stanici NBC sa už nebudú vysielať, oznámila spoločnosť NBC Universal. Miliardár sa už tiež nebude objavovať v televíznej reality šou The Apprentice, ďalšie reláciu Celebrity Apprentice bude tiež pokračovať bez neho.

Donald Trump 16. júna oznámil, že bude budúci rok kandidovať na amerického prezidenta. Počas svojho prejavu okrem iného obvinil Mexiko, že do USA posiela násilníkov a ďalších zločincov. Prisťahovalci sú vraj tými, ktorí do krajiny zaťahujú drogy a zločin, vyhlásil.

"Našimi základnými hodnotami v NBC je rešpekt voči všetkým ľuďom. Kvôli nedávnym hanlivým výrokom Donalda Trumpa na adresu prisťahovalcov s ním spoločnosť NBC Universal ukončuje svoje obchodné vzťahy," napísala firma vo svojom vyhlásení.

Podnikateľ, ktorý bol mnoho rokov ženatý s Ivanou Trumpovú, sa chce budúci rok zúčastniť republikánskych primárok. V Republikánskej strane má už viac ako desať súperov, ďalší republikáni to zvažujú.