Na Markíze ide výpravný seriál Mušketieri. Prinášame podrobnosti

Na Markíze ide výpravný seriál Mušketieri. Prinášame podrobnosti

 

Televízia Markíza bude v lete vysielať najnovšie britské spravovanie Mušketierov podľa predlohy Alexandra Dumasa st.

Vynovená verzia príbehu Alexandra Dumasa sa začala nakrúcať minulý rok, pričom vznikli dve série. Prvú sériu prinesie Markíza v lete. Prvé dva diely už dnes v utorok 30. júna.

Historický dobrodružný seriál z dielne BBC mal úspech najprv vo Veľkej Británii, postupne sa však dostal do televízií po celom svete. Seriál vysielali napríklad v Španielsku, Portugalsku, Rusku aj v Kórei. Na filmovom webe ČSFD ma 73% hodnotenie.

Niekoľko scén sa nakrútilo aj v susedných Čechách. Podľa informácií Markízy, BBC pripravuje už nakrúcanie tretej série.

Foto: BBC

O čom je seriál?

V uliciach Paríža 17. storočia sú zákon a poriadok skôr nedosiahnuteľným ideálom ako realitou – a mušketieri Athos (Tom Burke), Porthos (Howard Charles) a Aramis (Santiago Cabrera) sú oveľa viac, než len osobná stráž kráľa Ľudovíta XIII. (Ryan Gage) - sú nerozluční, lojálni k hlave štátu i jeden k druhému až za hrob a odhodlaní dohliadať na dodržiavanie zákona všetkými potrebnými spôsobmi. Spolu tento špičkový tím dokonale vytrénovaných vojakov bojuje za spravodlivosť, česť, lásku... A občas i len pre čistý adrenalín a radosť z boja!

Keď do hlavného mesta dorazí mladý Gaskonec d'Artagnan (Luke Pasqualino), rozhodnutý nájsť vraha svojho otca Alexandra (Oliver Cotton), ktorého pozná len pod (falošným) menom Athos, a pomstiť jeho nezmyselnú a zbytočnú smrť... Urobí na trojicu najslávnejších kráľovských mušketierov obrovský dojem svojou vášňou, odvahou a obratnosťou v boji – horiac spravodlivým hnevom ich totiž v ultrakrátkom časovom rozpätí (t. j. v podstate temer súčasne) vyzve na súboj. Vďaka nim impulzívny mladík našťastie rýchlo pochopí, že vec sa má inak a že zjavne ktosi zrejme veľmi vplyvný a nebezpečný šikovne ťahá figúrkami v snahe zdiskreditovať mušketierov a že Athos nie je mužom, ktorého hľadá. No nielen to, uvedomí si tiež, že títo búrliváci sú jeho spriaznené duše, a tak netrvá dlho a stanú sa z nich priatelia, pripravení jeden za druhého bojovať až do posledného dychu...

Spolu, bok po boku, každý deň zas a znova pokračujú v zdanlivo nekonečnom úsilí brániť zákon a poriadok v krajine, ktorá to potrebuje ako soľ. Ich úlohou je však i chrániť kráľa a kráľovnú a včas odhaliť a zhatiť zákerné intrigy a machinácie diabolského kardinála Richelieuho (Peter Capaldi), ktorý sa bezohľadne snaží naplniť svoju víziu moderného Francúzska - spolu so svojou pravou rukou, krásnou a tajomnou nájomnou vrahyňou Milady de Winter (Maimie McCoy)

Prvý diel odvysiela večer 30. júna. Seriál bude vysielať vždy v utorok a štvrtok o 20.30 h.

Pozrite sa, ako vyzerajú v skutočnosti filmové súboje.