Futbalový tréner z Mexika údajne napadol novinára

Futbalový tréner z Mexika údajne napadol novinára Reprofoto

Impulzívny tréner mexickej futbalovej reprezentácie Miguel Herrera len pár hodín po triumfe na Zlatom pohári údajne napadol novinára.

 

 

Keď na letisku vo Filadelfii zbadal redaktora televízie Azteca, ktorý kouča predtým kritizoval, pri šarvátke ho udrel do krku. Herrera ani mexický zväz incident nekomentovali.

 

Tréner Herrera je preslávený divokým správaním počas zápasov a svoje emócie zrejme neudržal ani mimo ihriska. Novinár Christian Martinoli v televízii Azteca opísal, že keď si ho kouč v bezpečnostnej zóne na letisku všimol, začal sa mu vyhrážať a potom ho aj napadol.

Majiteľ televízie sa obrátil na národný futbalový zväz, aby incident okamžite vyšetril. "Sme prekvapení a znepokojení správaním trénera národného tímu. Zväz by nemal tolerovať podobné útoky na našich kolegov," uviedli zástupcovia koncernu, ktorý vlastní televíziu.

Futbalisti Mexika v nedeľu vyhrali majstrovstvá Severnej a Strednej Ameriky, keď vo finále vo Filadelfii zdolali Jamajku 3: 1. O päť týždňov skôr vypadli z juhoamerického šampionátu v Čile už v základnej skupine. Práve za to Martinoli Herrera kritizoval.