Slovenská televízia ma nepozve, hovorí Vášáryová v rozhovore, ktorý láme rekordy

Slovenská televízia ma nepozve, hovorí Vášáryová v rozhovore, ktorý láme rekordy Foto: magdavasaryova.sk

Rozruch na slovenskej ale aj českej mediálnej scéne vyvolal niekoľko minútový rozhovor poslankyne Magdy Vášáryovej s redaktorom ČT, ktorý odvysielala Česká televízia.

 

 

Rozhovor s opozičnou poslankyňou sa stal hitom - vyvolal pozitívne reakcie ale aj pobúrenie. O rozhovore pre ČT informovala veľká časť médií na Slovensku aj v Českej republike.

V rozhovore Vášáryová kritizovala spoločnosť za postoj k utečencom hlavne deťom: „Keby sme si mali rozdeliť tisíc psov, tak by sa okamžite ľudia angažovali a všetci boli nadšení a zdieľali by si svoje fotografie všetkých tých psíkov. Ja mám dnes mailovú schránku zahltenú asi 250 prosbami, aby som v utorok hlasovala za zákon o psoch. Ale nikdy som nedostala 250 mailov, aby sme zachránili 600 tisíc sýrskych detí, ktoré putovali Európou."

Vyslovila aj obavy s kresťanstvom: „Kresťanstvo berieme len ako folklór. Chodíme si do kostola pre ospravedlnenie našich hriechov. To je všetko, čo robíme. Toto je zrkadlo, ktoré nám nastavilo. A ja si robím veľké starosti, že deti sa na nás dívajú a a vedia, že všetky tie rečičky o tom, že máme milovať blížneho ako seba samého a že sme veľmi pohostinní, to všetko neplatí, platí len jediné, a to je chrániť si svoju kožu a vykašľať sa na ostatných."

Na záver rozhovoru nezávislá poslankyňa Vášáryová poďakovala ČT ironickou poznámkou na adresu RTVS. Ďakujem, ďakujem, že ste ma pozvali. Slovenská televízia ma nepozve.

Magda Vášáryová nebýva častý hosťom politických diskusií. Podľa výsledkov nášho monitoringu, posledné minimálne tri roky nebola hosťom žiadnej politickej diskusie na RTVS.

Na poludnie 8. 10. sme požiadali o reakciu RTVS. RTVS zatiaľ nereagovala.