Podnikateľ zadržiaval redaktorku Markízy aj kameramana

Podnikateľ zadržiaval redaktorku Markízy aj kameramana Reprofoto Markíza

Redaktorka televízie Markíza Andrea Paulínyová sa s kameramanom vybrala v noci nakrútiť reportáž k bratislavskému podniku Harley club. Redakcii sa niektorí obyvatelia Ružinova sťažovali na nadmerný hluk, ktorý vychádza z podniku. Štáb televízie to šiel v noci preveriť.

 


Reportáž o neobvyklom natáčaní, ktoré skončilo so zadržiavaním novinárov a podaním trestného oznámenia, priniesla televízia vo večerných správach.

 

„Na tmavej ulici sa zrazu zjavili ochrankári a spolumajiteľ podniku, zároveň poslanec poslanec BSK za mestskú časť Ružinov Attila Horváth. Zo štábu bol zjavne podráždený," informovala televízia.

„Ukážte mi papier, že tu môžete natáčať. Súkromný pozemok. Politicky rozmažem vás všade, všetko pre to urobím. Tak, ako ste mi chceli spraviť vy dvaja peklo zo života, postarám sa o vaše peklo. Potichu, ale budete ho mať," kričal.  Televízia si ho pritom nahrala. „Lebo keď ste tak znalá všetkého, tak veľmi dobre viete, že aj za týmto podnikom je nejaká politická farba a príslušnosť," dodal Horváth, poslanec, ktorý kandidoval za politickú stranu Most-Híd, z ktorej v tomto roku vystúpil. 

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Politicky vás rozmažem všade, vyhrážal sa poslanec redaktorke Markízy

Markíza tvrdí, že nešlo o súkromný pozemok.
Následne redaktorku a kameramana proti ich vôli s ochrankármi zadržiaval až do príchodu polície, ktorú privolal.

Televízia spolumajiteľa podniku a komunálneho politika oslovila opäť na druhý deň. Už iná redaktorka ho požiadala o vysvetlenie. „Neviem o žiadnych vyhrážkach. Neviem, o čom rozprávate. Keď niečo odznelo, tak zo srandy, v noci o jednej v rámci oslavy. Nikto to nemyslel vážne, určite nie... Ak má redaktorka taký pocit, že som sa jej dotkol, tak sa jej môžem osobne ospravedlňujem," povedal.

Redaktorka sa rozhodla na poslanca podať trestné oznámenie. „Tá situácia mi neprišla ani vtipná, ani humorná a predpokladám, že ani môjmu kolegovi," povedala Paulínyová.