Relácia Otázky Václava Moravce bola nečakane prerušená

Relácia Otázky Václava Moravce bola nečakane prerušená Foto: ČT

Výpadok v programe trval 40 minút. Celá veža musela byť evakuovaná.

Hlasový test dnes narušil televíznu debatu ČT Otázky Václava Moravca približne po 20 minútach vysielania, v ktorom boli hosťami predseda predstavenstva Českej sporiteľne Pavel Kysilka a ekonóm a spoluzakladateľ pražského inštitútu CERGE-EI Jan Švejnar. Témou diskusie boli spoločenské a ekonomické dôsledky teroristických útokov a vojny proti Islamskému štátu či ekonomické súvislosti migračnej krízy..

Žižkovská veža, kde sa relácia natáča,  musela byť evakuovaná, povedala ČTK Lucia Čierna z Tower Park Praha, podľa ktorej bolo za spustením varovného hlásenia zrejme podozrenie na požiar v kuchyni reštaurácie. Porucha spustila poplach.

Po niekoľkominútovom poplachu, ktorý v angličtine oznamoval, že ide o skúšku zvukového evakuačného systému, moderátor vysielanie prerušil. Na obrazovke sa znovu objavil po 40 minútach a druhá časť relácie potom pokračovala podľa vysielacieho plánu.

"Doba je dramatická. Ukázalo sa, že porucha na žižkovskej vysielacej veži bola v elektroinštalácii, ktorá spustila požiarny poplach a evakuáciu. Požiar v žižkovskej vysielacej veži nebol," privítal Moravec divákov po výpadku vysielania.

V neštandardnej pauze ČT24 reprízovala reláciu Udalosti v regiónoch, ČT1 zaradila zábavnú reláciu z archívu.

Hovorkyňa pražských hasičov Pavlína Adamcová ČTK povedala, že na ich dispečing sa žiadna informácia o požiari v žižkovskom vysielači nedostala.

"Vyzerá to, že v reštaurácii niekto niečo pripálil a zazmätkoval. Systémy fungovali na 100 percent. V čase vysielania OVM bude len studená kuchyňa," uviedol na twitteri Marcel Procházka z Českých rádiokomunikácií, ktoré sú vlastníkom vysielacej veže.

Reláciu Otázky Václava Moravca, ktorý dlhodobo patrí k najsledovanejším formátom spravodajskej ČT24, sa vysiela z žižkovského vysielača od augusta, a to kvôli modernizácii štúdia na Kavčích horách.