Na Nový rok má RTVS premiéru filmu s Milanom Lasicom aj prejav Andreja Kisku

Na Nový rok má RTVS premiéru filmu s Milanom Lasicom aj prejav Andreja Kisku Foto: prezident.sk

Nový rok na Jednotke sa bude niesť v znamení filmových premiér.

 

 

Novoročný prejav Andreja Kisku odvysiela RTVS v piatok 1. januára popoludní o 13 hodine. Prejav bude trvať približne 15 minút. Na Facebooku vznikla skupina s názvom Ignorujem prejav Andreja Kisku. "Ignorujme tohto vojnového štváča, nepozerajme jeho úbohý prejav, vyzývajú v udalosti na Facebooku odporcovia prezidenta Andreja Kisku," avizovali admini skupiny. Krátko po jej založení zaplavili skupinu otázky, ktoré si robili z nej žarty a tak podľa Denníka N facebooková udalosť bola zrušená ešte pred samotným prejavom.

Viac: Celý novoročný príhovor prezidenta Andreja Kisku

 O 20:25 to bude dráma s prvkami komédie Rukojemník s Milanom Lasicom a Libušou Šafránkovou.

Rukojemník je príbeh o malom Petrovi, ktorý vyrastá v starostlivosti starých rodičov, pretože jeho rodičia emigrovali a úrady im syna z komunistického Československa odmietajú vydať. Film bol ocenený štyrmi Českými levmi, jednu z cien za herecký výkon získal Milan Lasica.

O 22:05 Jednotka odvysiela film režisérky Alice Nellis Anjeli, ktorý je na prvý pohľad vážnym príbehom, okoreneným vtipnými a sarkastickými poznámkami štyroch strážnych anjelov, ktorí sa snažia zmeniť osud svojich chránencov. V hlavných úlohách sa predstavia Marián Labuda st., Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský či Bolek Polívka.

Na Nový rok o 11:15 Dvojka prinesie priamy prenos zo 75. novoročného koncertu Viedenských filharmonikov. RTVS ho tradične vysiela spoločne s ďalšími členskými krajinami Európskej vysielacej únie a patrí k najsledovanejším európskym koncertom klasickej hudby - každoročne si ho pozrie viac ako 20 miliónov divákov.

Novoročný večer ponúkne premiéry koprodukčných dokumentov RTVS Biele objatie režiséra Branislava Molnára (20:10) a zatiaľ posledný film Pavla Barabáša Suri (21:05). Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke divákov zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri.