TA3 a Sulík si posielajú odkazy

TA3 a Sulík si posielajú odkazy Foto: Sulik.sk

TA3 v nedeľu, pred diskusiou s viacerými politikmi, prečítala dlhé vyhlásenie adresované Richardovi Sulíkovi.

 

 

Predseda SaS Richard Sulík sa v sobotu ohradil voči tomu, že ho TA3 nezavolala do relácie V politike.

Do relácie V politike pozvala TA3 Roberta Fica (Smer –SD), Béla Bugára(Most-Híd), Jána Figeľa (KDH), Andreja Danka (SNS), Radoslava Procházku (Sieť) a Igora Matoviča OĽaNO. Nediskutovali spolu, ale každý sám. Témami dvojhodinovej relácie boli: Migračná vlna a násilie a Slovensko v roku 2016. Relácia začala rozhovorom s Ficom.

Sulík o nekompetentnosti a zaujatosti TA3

„Dvaja z nich sú z mimoparlamentných strán. Zástupca SaS, parlamentnej strany, ktorá má k téme čo povedať a aj to otvorene a verejne robí, oslovený nebol," upozornil Sulík. „Pozastavujeme sa nad týmto postupom, ktorý svedčí buď o nekompetentnosti alebo zaujatosti TA3. Pripomíname, že podľa zákona aj TA3 je povinná zabezpečiť názorovú pluralitu v rámci vysielania a takisto zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajských programov a politickopublicistických programov," napísal Sulík.

Zároveň upozornil na štatút TA3, v ktorom televízia deklaruje, že chce prispievať k rozvoju pluralitnej demokratickej spoločnosti a poskytovať objektívne, vyvážené, overené a presné informácie.
„To, čo sa stalo, je v príkrom rozpore so zákonom i samotným štatútom TA3," uzavrel Sulík.

Na začiatku relácie TA3 odvysielala textové vyhlásenie, v ktorom sa ostro ohradila voči slovám Sulíka. „Dramaturgia relácií je výhradným právom televízie a TA3 sa pri ňom riadi zákonom o vysielaní a retransmisii," napísala televízia, ktorá je presvedčená, že dodržala princíp názorovej plurality. Za kritérium na výber hostí si zvolila výsledky prieskumu agentúry Polis a do štúdia pozvala zástupcov strán, ktoré podľa tohto prieskumu prekročili hranicu 5 percent.


Nasledovala relácia, ktorú odštartoval Fico, ktorý v rozhovore s moderátorom Norom Dolinským rozprával v podstate len to, čo sám chcel a čo odznelo počas minulého týždňa na niekoľkých jeho tlačových besedách, kde sa venoval hlavnej téme jeho predvolebnej kampane - ochrane Slovenska pred migrantmi. Matovič upozornil, že sa dostal na radu ako posledný a na jeho výhrady nemôže reagovať žiaden z pozvaných politikov.