Zástupkyňa primátora Farkašovská opäť ako moderátorka v televízii

Zástupkyňa primátora Farkašovská opäť ako moderátorka v televízii Reprofoto

Poslankyňa v Petržalke a zástupkyňa primátora Bratislavy Ľudmila Farkašovská v sobotu moderovala spravodajskú reláciu v TV Bratislava. Uvádzala správy, v ktorých rečnil jej šéf.

 


„Reláciu Týždeň v Bratislave bude moderovať námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská," privítala vo vysielaní bývalú hlásateľku a dnes političku redaktorka TV Bratislava.

 

„Túto prácu som nerobila dobrých 10 rokov. Vždy som túto prácu mala veľmi rada, takže sa opäť cítim ako ryba vo vode. Som rada a ďakujem bratislavskej televízii za takúto príležitosť," povedala Farkašovská a odmoderovala reláciu. Hneď dve prvé reportáže citovali primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. A v prvom príspevku bola v zábere aj Farkašovská, ako po boku Nesrovnala sa prišla pokloniť k pamätníku v súvislosti s výročím oslobodenia Bratislavy.

Farkašovská bola v minulosti hlásateľkou, moderátorkou v Slovenskej, televízii, v Slovenskom rozhlase, rádiu Twist, Rock FM, slovenskej pobočke BBC aj v televízii Markíza, kde moderovala Nočné správy a Teleráno. V roku 2005 šla po boku Zuzany Martinákovej a stranou Slobodné fórum do politiky.

Teraz je zástupkyňou primátora Bratislavy a poslankyňa miestneho zastupiteľstva v Petržalke za SMER, SNS, Stranu moderného Slovenska, Strana demokratického Slovenska, Strana zelených Slovenska a stranu Lepšia štvrť.

Ako vysvetľuje prítomnosť političky vo vysielaní riaditeľka televízie?

„Máme takú novinku, že Týždeň v BA nám moderuje každý týždeň niekto iný - známa osobnosť, ktorá zároveň je aj profesionálom v tejto zručnosti, bez honoráru," vysvetlila prítomnosť zástupkyne primátora riaditeľka televízie Mária Urlandová.

Takto správy moderovali aj novinárka Erika Vincoureková, hlásateľka Andrea Bugošová, bývalý rozhlasový redaktor Jozef Hübel tajomníčka MÚ v Petržalke Mária Grebeňová a ďalší. „Pani Farkašovká prijala takéto pozvanie a sľúbila, že si to rada zopakuje častejšie ako aj pani Bugošová," dodala Urlandová.

„Dôvodom prijatia moderovania je: podpora TV Bratislava lebo nás majú radi, ako darček pre Bratislavčanov a ako prejav spolupatričnosti k tomuto mestu, či ako možnosť vyskúšať si rolu čítača správ. Najskôr všetky dôvody dokopy," dodala šéfka televízie.